Vrouwen 1 | Uitstekende overwinning tegen FC Eindhoven

Rijnvogelvrouwen leveren nu ook in topwedstrijd

Na de smadelijke nederlaag van vorige week in Zwolle heeft Rijnvogels zich in de topper tegen FC Eindhoven van haar allerbeste kant laten zien. De nummer twee van de competitie wist zich geen raad met de strijdwijze van de thuisploeg. De basis voor de 3-0 overwinning werd gelegd in een uitstekende eerste helft en deze werd in het tweede bedrijf zonder echt in gevaar te komen geconsolideerd.

Een zonovergoten Kooltuin maar storm op het veld vanaf het eerste fluitsignaal. Rijnvogels had haar huiswerk uitstekend gedaan en in vergelijking met de heenwedstrijd was het spelbeeld een wereld van verschil. Toen liep het achter de feiten aan en nu legde het de wil op aan de tegenstander. Het leverde snel een beloning op nadat Daphne Troost een vrije trap schitterende op de kruising knalde en Romy Scherpenzeel de rebound na goed meedoen van Jeanny Harders prachtig in de lange hoek wist te krullen. Er ontspon zich een wedstrijd met veel strijd, duels en er werd met het mes tussen de tanden gespeeld. Precies wat er nodig is om ook in de wedstrijden tegen de topploegen in deze competitie mee te kunnen. Ook in balbezit sprak Rijnvogels een woordje mee en dat leverde de ploeg halverwege de eerste helft nog een doelpunt op. Keeper Kelly Steen wist de ruimte in de rug van de Eindhovense defensie op waarde te schatten en bediende Drita Celaj die op hoge snelheid doordenderde naar het vijandelijke zestien meter gebied. Een mooie teruggetrokken voorzet volgde en het was de jonge Jasmina Hadzimusic die rustig bleef in de afronding. Rijnvogels in een zetel maar van gas terug nemen was geen spraken, want het wilde meer en dat kreeg het ook. Eindhoven had moeite met het hoge tempo waarin werd gespeeld en moest een aantal vrije trappen toestaan en dat leverde tien minuten voor tijd de beslissing op in de wedstrijd. Romy Scherpenzeel bracht de bal voor en het was Kitty Susan die boven alles en iedereen uittorende en via de lat en de keeper de 3-0 op het scorebord zette. De hardwerkende Jeanny Harders had oog in oog met de Eindhover goalie zelfs nog een vierde treffer op haar schoen maar haar inzet ging net naast.

Na de thee verslapte Rijnvogels geen seconde en vertrok het geen spier. Sterker nog, het had uiteindelijk de grote kansen in het tweede bedrijf. Na prachtig voorwerk van uitblinker Romy Scherpenzeel wist Daphne Troost voor diepte te zorgen en haar maatje Kitty Susan alleen voor de keeper te zetten maar haar inzet ging net over de lat. Een prachtige aanval vlak na rust wat op applaus van het vele publiek mocht rekenen. Het werk in het eerste uur van de wedstrijd was Rijnvogels niet in de koude kleren gaan zitten en richting de slotfase van de wedstrijd was het knokken geblazen. Op het karakter werd de voorsprong vastgehouden en wist het op één gevaarlijke hoge bal vanaf de zijkant na keeper Kelly Steen een zorgeloze middag te bezorgen.

Een uitstekende teamprestatie van Rijnvogels dat zichzelf een hele grote dienst heeft bewezen met deze knappe overwinning. Het Rijnvogel DNA stroomde door de aderen deze middag en dat betekent keihard werken, geen centimeter toegeven en het teambelang op nummer 1 zetten. En als dat ook nog eens gepaard gaat met goed voetbal dan is Rijnvogels weer de ploeg die mee kan doen om de bovenste plekken. Het is zaak om dit vast te houden en uit te bouwen. In het moment blijven leven dus, want alleen dan kan Rijnvogels van elke ploeg winnen. Bedankt voor een heerlijke voetbalzaterdag.