HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 terug aan kop!

Waar de spanning met de week groter wordt, weten onze meiden dat steeds beter om te zetten in goed veldspel. Ook ACV werd aan de zegekar gebonden en had niets te vertellen op De Kooltuin. Vanaf de eerste seconde moest Rijnvogels tegen een Assense muur opboksen en een gaatje vinden. Het slaagde ook vandaag weer in die missie. Er was maar één ploeg die de lakens uitdeelde in eigen huis en dat was Rijnvogels. Een klinkende 3-0 overwinning was het gevolg tegen een angstig spelend ACV. Door een 3-0 nederlaag van koploper Excelsior/Barendrecht en 1-0 verlies van runner up Heerenveense Boys staan voor de ploeg van Wim Bouckaert alle seinen op groen om volgende week in en tegen Klarenbeek de eerste periodetitel te veroveren.

Rijnvogels speelde volwassen en wat dat betreft was het een kopie van de wedstrijd van vorige week tegen RCL. De thuisploeg kreeg de bal en ook deze middag werd het geduld beloond. Rondspelen, zoeken naar de mogelijkheden en een hoog tempo hanteren. ACV kwam amper over de middenlijn heen en keepster Danielle Hornes had wederom een eenzaam bestaan deze middag. Het duurde acht minuten voordat er barsten in de Assense muur kwamen en Romy Scherpenzeel wist uit een slim genomen hoekschop de openingstreffer op haar naam te zetten. Het gaf Rijnvogels nog een extra boost en een schitterende aanval over meerdere schijven scheerde in de veertiende minuut via Bente Boogaard net naast de verkeerde kant van de paal. Niet veel later ontregelde de ijverige Tirza Kromhout de opbouw van ACV, omspeelde de keeper maar schoot pardoes in het zijnet in plaats van het lege doel. Ook Claudia Owel speelde zich knap vrij in het zestien meter gebied, maar het schot spatte uiteen op de deklat. De momenten dat ACV de bal in bezit had waren op één hand te tellen en Rijnvogels moest blijven zoeken naar de opening.

Zeker in de tweede helft gebeurde dat uitstekend. Een schot van Wilan Gies Broesterhuizen werd na een mooie solo geblokt en dus bleven de zwart-witten nog even in de wedstrijd. Op het uur was het dan toch voor de tweede keer raak deze middag. Claudia Owel kon na een magistrale assist van Ramona van der Harst alleen op de goal af en liet de boomlange keepster kansloos. Heerlijk die ontlading bij de goal. Rijnvogel was los en draaide de duimschroeven nog wat steviger aan in het laatste half uur van de wedstrijd. Jannette van Belen zette haar uitstekende invalbeurt luister bij door koud in het veld de bal uit de stuit in de lange hoek te beuken. Geweldige goal voor de in dit seizoen in topvorm verkerende aanvaller van ons vlaggenschip. Tot meer goals kwam het niet deze middag, maar een pluim voor het hele elftal in wederom een zeer volwassen wedstrijd van Rijnvogels waarin alle spelers in de selectie de ploeg versterken. Wederom een prestatie van het collectief.

Het team heeft de overwinning en het terugveroveren van de koppositie goed gevierd en na het weekend moeten de focus weer op de volgende wedstrijd, want er moet elke week een topprestatie geleverd worden. Er zullen weinig open wedstrijden komen voor de ploeg van Wim Bouckaert en de tegenstander zal steeds heviger de verdedigende stellingen opzoeken. Rijnvogels gaat zich steeds meer als een vis in het water voelen in deze rol, want drie treffers produceren tegen het gedisciplineerd spelende ACV is niet voor iedere ploeg weggelegd. We kijken al uit naar zaterdag, waar stap één van de droom voor dit seizoen gerealiseerd kan gaan worden.

Statistieken:
’09 1-0 Romy Scherpenzeel
’61 2-0 Claudia Owel
’66 3-0 Jannette van Belen

Fotoverslag: Kees van der Voort (klik op het Facebook logo rechtsboven)Pupil van de week Suzan van der Plas (Klik op het Facebooklogo rechtsboven)

11/11/2018


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media