HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 | Terechte nederlaag voor het vlaggenschip

DTS Ede kwam, zag en overwon. Dat het pas in de laatste minuut van de wedstrijd gebeurde is super zuur voor FC Rijnvogels, maar er was deze zaterdag 11 maart maar één ploeg die het verdiende om de volle buit te krijgen. Aan de bal was de ploeg uit Ede superieur en liet Rijnvogels vooral lopen, waar de thuisploeg zelf het liet afweten in balbezit. Teveel onnodige fouten, ballen die uit werden geschoten en te gehaaste keuzes leverde amper aanvallende impulsen op. Een wereld van verschil vergeleken met de goede derbywinst van de week ervoor tegen Ter Leede.

Rijnvogels werkte hard maar het zat er eigenlijk nooit echt in op deze zonnige namiddag op sportpark De Kooltuin. De discipline die de bezoekers in balbezit lieten zien was iets waar de Katwijkers niet aan konden tippen. DTS was dreigend maar kon nog niet echt van grote kansen spreken, veel schoten van buiten het 16 meter gebied waren of een prooi voor keepster Kaylee Ruitenbeek of vonden het vangnet als eindstation. De Kooltuinbewoners deden hun best en de momenten dat het richting de helft van de tegenstander kon opstomen ontbrak het aan een goede laatste plaats om tot een doelpoging te komen.

Na rust hetzelfde spelbeeld waar DTS de duimschroeven naar mate de tijd vorderde steeds verder aandraaide. Eenmaal kwam Rijnvogels er goed uit met Kitty Susan, veruit de beste deze middag bij de thuisploeg, die haar voorzet getoucheerd zag worden door de doelvrouw waardoor Justine Jansen net niet instelling gebracht kon worden. Aan de andere kant was het af en toe vrouwen en kinderen eerst en waren Lotte Bovy en ook Kaylee Ruitenbeek een grote sta in de weg voor DTS Ede. Halverwege de tweede helft leek de openingstreffer te vallen maar 1 op 1 vloog de bal naast en mocht Rijnvogels in haar handjes knijpen. De tijd werd de grootste vijand van de bezoekers en de vriend van FC Rijnvogels. Tot de laatste minuut, die vorige week nog goed gezind was voor Rijnvogels, aanbrak en de groen-zwarten nog eenmaal ten aanval gingen en een prachtig schot richting de bovenhoek produceerde. Kaylee Ruitenbeek strekte zich nog en bracht redding, maar de rebound ging binnen.

Een vreugdexplosie bij de winnende ploeg en de Rijnvogels speelsters konden niets anders doen dan hun lot accepteren. Het was deze speelronde verre van goed genoeg om aanspraak te maken op de overwinning. Door de nederlaag zakt Rijnvogels naar de middenmoot waar het ongekend spannend is. Volgende week gaat de reis naar Zwolle waar het Be Quick ’28 treft. Winst is dan meer dan noodzakelijk.

12/03/2023


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media