Vrouwen 1 strijdend ten onder in bekerthriller

Het was een heerlijke bekerwedstrijd op Sportpark Voordorp in Utrecht. De loting voor de landelijke beker had Rijnvogels gekoppeld aan Sporting ’70, uitkomend in de zaterdag hoofdklasse. Het werd een echte wedstrijd. Op een spekglad veld, veel duels, twee teams die vol voor de winst gingen en waar de beslissing uiteindelijk via de penaltystip beslist moest worden. Dat Rijnvogels aan het kortste eind trok is jammer, maar het elftal kon met opgeheven hoofd huiswaarts keren.

Sporting ’70 komt uit in de hoofdklasse en staat daarin op de tiende plaats (promotie/degradatie) en daar zal het zo snel mogelijk vandaan willen. Voor Rijnvogels een fantastische wedstrijd om te laten zien dat het (bijna) klaar is voor een stap hogerop. Vanaf de beginfase was het Rijnvogels wat het initiatief nam en de tegenstander terug drukte op eigen helft. Ondanks het moeilijk te bespelen veld werden er een aantal goede kansen voorbereid. Het had na acht minuten al raak kunnen zijn toen Sandra Owel met een mooie crosspass zus Claudia liet demarreren op de rechterflank. Eén op één met de keeper was haar inzet een prooi voor eerst genoemde. Na een kwartier een goede indraaiende vrije trap van Anouschka Wolvers die bij de tweede paal weer voor werd gekopt door Anique van der Klaauw, maar Lisan Kranenburg kwam net te kort om haar ploeg op voorsprong te zetten. Na een half uur een pijnlijke botsing voor Anouschka Wolvers, die daarna niet verder kon met een vervelende knieblessure. Invalster Emma Heemrood pakte haar rol ijzersterk over en de grip op de wedstrijd bleef er voor Rijnvogels. Een klein moment later was het Louise Sloos met de voorzet en wanneer Anique van der Klaauw een half schoenmaatje groter had gehad was de bal binnen gegaan. Rijnvogels moest aan de andere kant blijven opletten, want Sporting deelde plaagstootjes uit via de omschakeling.

Aan de thee met de brilstand. Rijnvogels had de kansen en gaf nog geen schot op doel weg. Fantastisch gedaan. De tweede helft deed Sporting er een schepje bovenop en kwam het duel meer in evenwicht. De slag op het middenveld kwam iets meer in het voordeel te liggen van de thuisploeg, maar tot echte kansen kwam het niet. Rijnvogels kon daar ook geen uitgespeelde aanvallen tegenover stellen, maar enkele uitvallen via Claudia Owel vormden wat gevaar. Tijd voor verversing, Jannette van Belen kwam na een uur spelen binnen de ploeg. Niet veel later raakt Claudia Owel de paal en had Rijnvogels weer de kans om op voorsprong te komen. Niet veel later kwam Maaike van der Berg het middenveld versterken en met haar goede traptechniek was zij een meerwaarde voor het team deze middag. Het duel leek op slot, maar twaalf minuten voor het einde was het Sporting ’70 wat op voorsprong kwam. Een uitval over de rechterflank leverde een verdwaald schot (of was het een voorzet?) die over alles en iedereen heen in het doel zeilt. Een domper, maar Rijnvogels recht de rug en gaaf vol overgave op zoek naar de treffer. Vermeend hands in de zestien bij Sporting wordt helaas weggewuifd en Maaike van der Berg kan met haar lange vrije trap voor reuring zorgen voor het vijandelijke doel. Twee minuten voor tijd komt Louise Sloos met de corner en het is Lisan Kranenburg die de bal spijkerhard binnen kopt. Ontlading en opluchting tegelijk. Rijnvogels weer op gelijke hoogte met Sporting en penalty’s moeten het pleit gaan beslechten. Helaas mist Rijnvogels de eerste pingel en worden de rest van de elf meter trappen allemaal genadeloos goed binnen geschoten. Rijnvogels verlies na strafschoppen met 5-4 van hoofdklasser Sporting ’70.

Natuurlijk waren de meiden teleurgesteld, maar het was goed om te zien dat na afloop de meiden ook hadden genoten van een spannende en goede wedstrijd. Rijnvogels was lang de bovenliggende partij en had eigenlijk iets meer verdiend. De wedstrijd geeft vertrouwen voor volgende week, wanneer de degens worden gekruist met hekkensluiter Unicum in Lelystad. Rijnvogels hunkert naar een winstpartij en zal op volle kracht de wedstrijd in gaan volgende week. Complimenten over deze teamprestatie, Vrouwen 1 is een mooie clupje bij elkaar zo.