HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 start de oefencampagne uitstekend

Middels een mooie oefenzege tegen het Nederlands Politie Elftal kan het splinternieuwe elftal van Wim Bouckaert met een goed gevoel terug kijken op de start van de voorbereiding. Op het sportcomplex van USC Leiden werd de ploeg van bondscoach Tjeerd Strengholdt tot ver op eigen helft terug gedwongen en dat was de verdienste van Rijnvogels.

Dat het soms stokte in schoonheid is met veel nieuwe gezichten en slechts een training in de benen geen hogere wiskunde. Het was vooral genieten op deze zomeravond: lekker weer de wei in, iedereen is blij om weer aan de slag te gaan en zeker ook van het spel. Ondanks dat de politievrouwen noodgedwongen de bus moesten parkeren, wist Rijnvogels in 3 x 30 minuten tot zeven á acht uitgespeelde mogelijkheden te komen. Dat is knap, want de ruimtes werden klein gehouden door de tegenstander, die in voorgaande wedstrijden tegen FCR liet zien over een dodelijke counter te beschikken.

Het duurde acht minuten voordat de ban gebroken was. Een corner van Bente Boogaard werd met de kop door Romy Scherpenzeel tegendraads in de winkelhaak binnen gewerkt. Het moet een goed gevoel geven om zo bij je nieuwe club te beginnen. In het verdere verloop van de wedstrijd hadden de Kooltuinbewoners de kans om de score uit te breiden, toch duurde dit tot de vijfenzeventigste minuut. Het was wederom Bente Boogaard die de beslissende pass voor haar rekening nam en het was de bedrijvige Tirza Kromhout die de 2-0 binnen kon schuiven. De politievrouwen wisten nog wat terug te doen, maar de zege kwam niet meer in gevaar.

Louter positieve berichten dus over de eerste oefenpassage van dit seizoen. Donderdag wordt er op De Kooltuin getraind en voorbereid op aanstaande zaterdag. In de ochtend wordt er om 11.00 uur op Varkenoord tegen Feyenoord gespeeld en in de middag in eigen huis om 15.00 uur tegen 1e klasser DSVP. Het is zeker de moeite waard om te komen kijken.

FCR – Nederlands Politie Elftal 2-0
‘08 1-0 Romy Scherpenzeel
‘75 2-0 Tirza Kromhout
‘83 2-1 NL Politie Elftal

15/08/2018


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media