Vrouwen 1 snijdt zichzelf in de vingers

Wat als Rijnvogels het geluk een beetje mee had dit seizoen? Had het dan überhaupt wel punten laten liggen? De doelpunten die de Katwijkers tegen krijgen zijn geen uitgespeelde aanvallen en elke wedstrijd wordt er minimaal een handvol kansen gecreëerd. Rijnvogels is meestal beter dan de tegenstander. Maar de winstpartijen rijgen zich nog niet aaneen, een vervelend gegeven maar niet iets waar we ons door uit het veld laten slaan. Ook in de wedstrijd tegen Barendrecht ging het, net als vorige week, toch weer net niet met de drie punten aan de haal.

Na het gelijke spel van vorige week tegen IJFC had Rijnvogels de boel weer op de rit. Er was honger naar de winst en dat probeerde de ploeg ook uit te stralen. De beginfase was aftasten, waarin Rijnvogels even nodig had om het initiatief te pakken. Er was eigenlijk niets aan de hand, maar prompt lag de openingstreffer in het netje. Een vrije trap werd door Barendrecht voor geslingerd en bij de tweede paal door de compleet vrijstaande Barendrechtse binnen gelopen. Een domper voor Rijnvogels, maar daarna ging het wel beter voetballen. Zo was Anique van der Klaauw weer dicht bij een doelpunt met het hoofd en schoot Anouschka Wolvers van dichtbij hoog over. Net voor rust dan toch gerechtigheid voor Rijnvogels. Nikki Krayenoord wist na een knappe individuele actie de bal voor te krijgen en Jannette van Belen bewees haar klasse door bij de eerste paal de bal in de lange hoek te koppen. Een goal uit het boekje. Fijn net voor rust.

De tweede helft was compleet voor de thuisploeg. Barendrecht, dat in de eerste helft liet zien over enkele uitstekende spelers te beschikken, kwam er eigenlijk niet meer aan te pas en kon het vege lijf alleen nog maar redden door de lange in de omschakeling te hanteren. Voor de rest was het Rijnvogels wat de klok sloeg en er werd voornamelijk op de Barendrechtse helft gespeeld. Na een gemiste kans van de knap opgekomen Anna Parlevliet was de voorsprong dan eindelijk daar. Jannette van Belen werd diep gestuurd en wist met een keurige volley uit een lastige hoek de 2-1 aan te tekenen. Rijnvogels op voorsprong met nog een half uur op de klok. Het was wachten op de 3-1 en daar waren ook alle mogelijkheden toe. Na 65 minuten spelen mocht eigen kweek Naomi van der Horst haar debuut maken in het eerste elftal en ze gaf gelijk haar visitekaartje af. Koud in het veld creëerde ze direct een kans voor zichzelf, alleen stond de keeper op de juiste plaats. Het had een droomdebuut kunnen zijn voor ons 18-jarig talent. De kansen regen ging door. Claudia Owel op de lat, Louise Sloos op de paal, Lisan Kranenburg kopt van dichtbij over en Jannette van Belen kwam een teentje te kort op goed te kunnen afwerken. Een kleine greep uit het assortiment kansen. Rijnvogels speelde goed, maar kreeg in de slotfase toch het deksel op de neus. Barendrecht slingert een vrije trap voor de goal en deze wordt in de 86e minuut binnen gelopen. Daarna krijgt Rijnvogels nog twee flinke kansen en maakt Naomi van der Horst een doelpunt, maar de scheidsrechter floot voor het vlagsignaal van de grensrechter en dan is discussie voeren zinloos.

De speelsters van Rijnvogels maken op dit moment een enorme groei door. Er worden echt stappen gemaakt op het trainingsveld en tijdens de wedstrijd. Groei gaat echter met vallen en opstaan en dat is wat Vrouwen 1 op dit moment onder gaat. De groep zal echter wel kritisch op zichzelf en elkaar moeten zijn en lering moeten trekken uit dit soort wedstrijden. Toch is Rijnvogels een plekje gestegen en wel naar de vijfde plaats op de ranglijst.

We gaan gewoon door op deze manier en uiteindelijk zal het voetbal zege vieren, want de pech van de aflopen wedstrijden is dit team niet gegund.