HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 | Slechte dag leidt terechte nederlaag in

Rijnvogels kan geen vuist maken tegen Wartburgia

Na drie overwinningen op rij werd de zegekar door Wartburgia een halt toe geroepen. In een matige wedstrijd wisten de bezoekers uit Amsterdam in de tegenstoot de beste kansen te creëren en Rijnvogels in de greep te houden. De 0-2 nederlaag was dan ook terecht te noemen.

Vooraf konden er goede zaken gedaan worden door Rijnvogels, maar in de wedstrijd werd snel duidelijk dat het aan de Amsterdamse bezoekers een taaie kluif zou gaan hebben. Wartburgia hield de rijen goed gesloten en had haar huiswerk goed gedaan. Rijnvogels oogde inspiratieloos maar dit kan ook voor een groot deel op het conto geschreven worden van Wartburgia wat duidelijk de koppen bij elkaar had gestoken afgelopen week. In het eerste bedrijf gebeurde er weinig maar als het gevaarlijk werd was dit voor het doel van keeper Kelly Steen. Helaas moest leidsman Stuivenwold een duit in het zakje doen door een wel heel makkelijk gegeven penalty toe te kennen en de bezoekers maakten logisch dankbaar gebruik van dit presentje. Waar Rijnvogels op jacht moest gaan naar de gelijkmaker bleek de thuisploeg aangeslagen en wist Wartburgia ook nog de 0-2 te maken net voor het scheiden van de markt.

Na rust wilde Rijnvogels een vuist maken door nog meer op de aanval te gaan spelen maar het kwam er helaas niet helemaal uit. Na iets meer dan een uur spelen was het de ingevallen Kitty Susan die het eerste wapenfeit aan Rijnvogels zijde noteerde maar haar inzet ging net over de deklat. Wartburgia had Rijnvogels in haar greep en beet zich vast om de voorsprong te verdedigen. De bedoelingen waren goed maar het zat er deze zaterdag gewoon niet in voor de nummer 4 van de Topklasse en daarmee moet het ook de complimenten geven aan de bezoekers.

Helaas zitten deze partijen er nog tussen bij de ploeg die een mooie groei heeft doorgemaakt dit seizoen. Maar soms is het nog te wisselvallig en dat is de volgende stap in de ontwikkeling van het team. Volwassener worden en dan maar een punt pakken in dit soort wedstrijden. Volgende week gaat de reis naar Ridderkerk om de degens te kruisen met RVVH. Een mooie gelegenheid om weer kleur op de wangen te krijgen en het goede gevoel weer door het lijf te laten stromen. De ziekenboeg stroomt leeg en dus kan Rijnvogels steeds completer toewerken naar een sterk slot van de competitie. We zien het met vertrouwen tegemoet.

 

17/04/2022


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media