HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 simpel naar ruime oefenzege

Ons vlaggenschip heeft afgelopen zaterdag bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een ruime overwinning geboekt op DSVP. De bezoekers uit Pijnacker, komend seizoen debutant in de 1e klasse, voetbalden moedig mee maar konden het toch niet bijbenen tegen een sterker Rijnvogels. De teller stokte uiteindelijk bij 9-2.

 

Het duurde niet lang voordat de schiettent was geopend. Uitblinker Romy Scherpenzeel zag van ver dat de keeper te ver voor haar doel stond en twijfelde geen moment. Loraine Kuijt wist daarna na goed druk zetten de doelvrouw te omspelen en uit een lastige hoek de marge op twee te zetten. Rijnvogels gaf vervolgens een treffer van DSVP koddig weg, maar het duurde niet lang voordat Loraine Kuijt orde op zaken stelde. Daarna volgden een paar prachtige treffers. Na een heerlijke aanval liet Bente Boogaard de bal binnenkant paal binnen ploffen zoals alleen zij dat kan. Niet veel later nam ze ook de rol van aangever op zich na een vernuftig passje op Jeanny Harders. De jongste speler van het stel bekroonde haar sterke wedstrijd met een keurige schuiver onder de keeper door.

 

In het tweede gedeelte van de wedstrijd was het Loraine Kuijt die haar derde en de zesde goal van de middag op de borden noteerde. Ditmaal met een mooie boogbal. Nadat DSVP de spreekwoordelijke eer nogmaals redde was het Romy Scherpenzeel die nogmaals van een metertje of dertig uithaalde en weer suisde de bal in de goal. Niet veel later noteerde ze haar derde van de middag met een schitterende effectbal. Tirza Kromhout mocht het slotakkoord voor haar rekening nemen na een lekker passje van Jannette van Belen.

 

Er zit muziek in dit team, dat staat als een paal boven water. De slordigheden die deze middag aan het licht kwamen, nemen we nu nog even voor lief maar dat moet er wel uit. Over vijf weken moet het elftal van Wim Bouckaert een goed geoliede machine zijn wat de top van de hoofdklasse moet gaan aanvallen. Deze groep is hongerig en gaat voor een prijs dit seizoen. Tot die tijd is het bouwen geblazen en moet er steeds een schepje bovenop. Aankomende week wedstrijden tegen Eredivisionist VV Alkmaar en trotse 1e klasser LYRA. Laat maar weer zien wat we waard zijn!

 

Statistieken:
‘12 1-0 Romy Scherpenzeel
‘20 2-0 Loraine Kuijt
‘35 2-1 DSVP
‘39 3-1 Loraine Kuijt
‘46 4-1 Bente Boogaard
‘49 5-1 Jeanny Harders
‘53 6-1 Loraine Kuijt
‘55 6-2 DSVP
‘56 7-2 Romy Scherpenzeel
‘76 8-2 Romy Scherpenzeel
‘89 9-2 Tirza Kromhout

 

18/08/2018


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media