Vrouwen 1 simpel langs hekkensluiter

De drie puntjes zijn binnen voor FC Rijnvogels. Uit tegen hekkensluiter Unicum uit Lelystad was het nooit een spannende wedstrijd. Daarvoor was het niveau van de tegenstander grofweg te laag. Rijnvogels pakte vanaf het startsein het initiatief en verdeelde de doelpunten mooi over beide helften. De score had uiteraard hoger uit moeten vallen, maar na een reeks van puntendelingen is het fijn om het zoet der overwinningen weer eens te proeven.

Een mooie manier om eerste periode af te sluiten waarin Rijnvogels goed heeft gespeeld, maar toch iets teveel puntjes heeft gemorst. Van meet af aan was het Rijnvogels wat de klok sloeg. Wel wat slordig af en toe, maar eigenlijk is Unicum niet op de rood-witte helft geweest in het eerste bedrijf. Na twee minuten kreeg Mirjam Gerling de eerste kans van de wedstrijd. De volley bij de tweede paal was helaas niet zuiver genoeg. Het spel kabbelde voort waarbij voornamelijk over de rechterkant veel gevaar werd gesticht door goed doorkomen van Anna Parlevliet en Claudia Owel. In de dertigste minuut werd dan eindelijk de ban gebroken. Claudia Owel werd neergetrokken in het zestien meter gebied en de arbiter kon niks anders doen dan naar de stip wijzen. Een koud kunstje voor Anouschka Wolvers die dit varkentje altijd wel weet te wassen. Rijnvogels op voorsprong en op zoek naar meer. Net voor de thee was het weer raak. Het was wederom Anouschka Wolvers die met een mooie steekbal haar maatje Lisan Kranenburg wist te vinden. De linksback passeerde twee tegenstanders en haalde verwoestend uit. De bal sloeg prachtig binnen in de kruising in de lange hoek. Een mooie goal zo vlak voor rust en de wedstrijd was beslist.

Op zoek naar beter spel en meer doelpunten werd er vol goede moed de tweede helft aangevangen. Rijnvogels had het balbezit en wist een aantal keer de keepster te testen, maar tot echt grote kansen kwam de ploeg niet. Na de invalbeurten van Tirza Kromhout en Emma Heemrood kwam er nieuw elan in de ploeg en vijf minuten later kwam doelpunt nummer drie op de borden. Anique van der Klaauw speelt Tirza Kromhout uitstekend vrij tussen de linies en met een keurig steekballetje wordt de mee op gekomen Louise Sloos gevonden. Zij kapt twee tegenstanders uit en deponeert de bal in de lange hoek. Een mooie teamgoal. Daarna twee minuten van onachtzaamheid bij Rijnvogels. De ene leverde de aansluitingstreffer op voor Unicum en een ander hachelijk moment voor het Rijnvogels doel werd onschadelijk gemaakt door aanvoerder Anique van der Klaauw. Daarna was het weer Rijnvogels wat de klok sloeg en Unicum vond het allemaal wel best. De moegestreden thuisploeg moest nog één doelpunt incasseren. Nikki Krayenoord en Louise Sloos combineerden keurig over links en bezorgden de bal bij de vrijgelopen Claudia Owel in het zestien meter gebied. Met een knap verkapt schot in de lange hoek werd het 4-1. In de laatste twintig minuten kwamen er nog verschillende kansen op meer, maar werd er niet meer gescoord.

Het was niet heel goed vandaag, daarvoor was Rijnvogels te slordig aan de bal. Dat is ook lastig tegen een opponent als deze, die het moeten hebben van het verdedigen en dan hopen dat er een balletje goed valt. Een belangrijke zege, want het programma bood kansen om plaatsen te stijgen op de ranglijst en dat is gelukt. Rijnvogels bezet nu de vierde plaats en heeft de leiding over de achtervolging op de kopgroep. Volgende week wederom een uitwedstrijd voor de equipe van Wim Bouckaert. De reis gaat dan naar Amsterdam, alwaar om 11.00 uur wordt afgetrapt tegen de reserves van Wartburgia. De jacht op de kopgroep is geopend!