HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 schiet uit de startblokken

Een goede voorbereiding hoeft geen garantie te zijn voor een goede start van de competitie. Zes weken lang is er keihard gewerkt gewerkt om ons vlaggenschip en naar mate de zaterdag dichterbij kwam, bouwde de spanning zich op. De voorgaande jaren was de eerste speeldag geen gelukkige ronde voor Rijnvogels. Hoe zou het nu gaan? Kan ons vlaggenschip het waar maken? En of onze meiden er stonden.

 

Rijnvogels stoof uit de startblokken en liet het Utrechtse Odysseus compleet kansloos. Met goed veldspel en heel veel energie kwamen de paars witten amper op de helft van de ploeg van Wim Bouckaert. Na twee minuten kon het al vrij doorlopen richting de goal van de tegenstander, maar dat werd slecht uitgespeeld. Het was vanaf het eerste begin wachten op de goal van de Kooltuinbewoners. Nadat Sanne van Beelen de goalie van afstand had getest en Bente Boogaard het eindstation was van een mooie aanval, ging de eer van de eerste goal van het seizoen naar Jannette van Belen. Een echte spitsengoal. Tirza Kromhout wist met een mooie actie door te breken en Jannette kwam precies op het juiste moment voor haar directe tegenstander bij de eerste paal. Rijnvogels op voorsprong en de honger was nog lang niet gestild. Vlak voor rust sloeg men opnieuw toe. Ramona van der Harst slingerde de bal voor de pot en Bente Boogaard was met het hoofd de gevierde dame. Drita Celaj had voor rust het krachtsverschil helemaal tot uiting kunnen brengen, maar haar goede inzet spatte uiteen op de lat.

 

Het was rust maar het liefst had Rijnvogels aan een stuk door gevoetbald. Er werden kansen afgedwongen en met een beetje meer geduld hadden dit er nog veel meer kunnen zijn. Ook in de tweede helft was het de thuisploeg die de lakens uitdeelde. Op het uur was het Jannette van Belen die zich op wilskracht door de verdediging van Odysseus wist te manoeuvreren en haar tweede van de middag mocht noteren. Rijnvogels was los en het tandem Bente Boogaard en Drita Celaj wisten het team in de slotfase op twee mooie goals te trakteren. Eerst was het Bente die op links doorbrak en naar binnen trok om vervolgens Drita te bedienen. De van RCL overgekomen verdediger twijfelde geen moment en jaste de bal in het dak van de goal. Rijnvogels had het beste voor het laatst bewaard, want in de 82e minuut verzorgde Drita Celaj het voorwerk met een heerlijke voorzet op Bente Boogaard. Zij twijfelde geen moment en plaatste de bal in een keer uit de lucht in de verre kruising. 5-0 voor Rijnvogels. Een geweldige start van het tweede seizoen in de hoofdklasse.

 

De meiden van Wim Bouckaert deden zaterdagmiddag aan klantenbinding op het eigen hoofdveld. Een klinkende zege en dominant zijn in eigen huis moeten wekelijkse ingrediënten worden. Volgende week begint de ploeg echter weer op nul, wanneer het naar Sassenheim gaat om de derby tegen Ter Leede II te spelen. Het is Rijnvogels nog nooit gelukt om hier een overwinning te boeken. Beide voetjes op de grond houden dus en minimaal hetzelfde op de mat leggen als tegen Odysseus. Maar eerst de zondag gebruiken om na te genieten van deze heerlijke voetbalshow.

 

Statistieken:
‘28 1-0 Jannette van Belen
‘44 2-0 Bente Boogaard
‘61 3-0 Janette van Belen
‘75 4-0 Drita Celaj
‘82 5-0 Bente Boogaard

 

 

23/09/2018


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media