Vrouwen 1 schakelt Ter Leede uit voor de beker.

Een paar weken geleden kwamen ze elkaar op Sportpark “De Kooltuin” al tegen in de competitie. Daar werden na 90 minuten de punten verdeeld. Deze keer kwamen ze elkaar tegen op Sportpark “De Rode Molen” in Sassenheim. In de eerste helft wilden beide teams gelijk druk zetten op de bal, wat resulteerde in een helft voetballen, noem het strijden, op het middenveld.

De enige grote kans was in de beginfase voor Rijnvogels. Daphne in ’t Veld kopte een bal goed in, maar de keepster van Ter Leede bracht fantastisch redding. Beide teams hadden nog wel wat kleine mogelijkheden, maar beide keepsters hielden hun doel eenvoudig schoon. Na de rust was het Rijnvogels direct met de druk op het doel van Ter Leede en dat resulteerde al in de eerste minuut na rust in een prachtig doelpunt voor de ploeg uit Katwijk. Via een aanval over links komt de bal bij Claudia Owel, die de bal terug speelt op de uitstekend spelende Justine Jansen, die op haar beurt verwoestend uithaalt en de 0-1 is binnen. Na dit doelpunt zakt Rijnvogels wat in en dat geeft Ter Leede de mogelijkheid om gevaarlijk te worden voor het doel van Kaylee Ruitenbeek. Zo houd deze doelvrouw Rijnvogels in de 50e minuut op de been door een bal werkelijk uit de uiterste hoek weg te tikken.

Rijnvogels verdiend een strafschop als Wilan Gies Broesterhuizen naar de grond werd geduwd, wat later bleek te resulteren in een gebroken sleutelbeen, maar de scheidsrechter gaf hem niet. Toch is het de Rijnvogels dat de score in de 60e minuut kan uitbreiden. Een vrije trap rechts buiten het strafschopgebied komt via de handen van de keepster en de lat terug het veld in. Daar is uitblinker Kitty Susan alert en kopt de bal binnen. 0-2 Rijnvogels moet hierna wel steeds verder terug naar achteren en kan er nog maar moeizaam uitkomen. In de 66e minuut is er wel een enorme kans maar die gaat er niet in. 10 seconden later licht hij er aan de andere kant wel in en is het 1-2 Het werden nog moeilijke minuten tot het eind van de wedstrijd het is Ter Leede dat grote kansen krijgt. Het piept en het kraakt bij Rijnvogels maar dit keer houden ze stand en creëren zelf nog een paar grote kansen vanuit de counter. De scheidsrechter fluit na 5 minuten blessuretijd af en de bevrijdende winst is binnen.

FC Rijnvogels Vrouwen 1 schakelt Ter Leede uit en bekert verder.