HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1: Samen sterk naar de eerste overwinning

Zonder strijd geen vooruitgang, dat is zeker niet op onze meiden van toepassing. De allereerste overwinning ooit in de hoofdklasse was meer dan verdiend te noemen. Rijnvogels was zowel voetballend, mentaal en als collectief zijnde gisterenmiddag een stap verder dan Reiger Boys. Waar het initiatief de hele middag bij Rijnvogels lag, was er ook maar een team wat de drie punten mee naar huis moest nemen. Ondanks dat moest Rijnvogels na een uur spelen eerst maar eens kijken of de wedstrijd überhaupt uitgespeeld ging worden. Na een grove en ongelukkige tackle van achteren op Loraine Kuijt, moest de aanvaller gestabiliseerd per ambulance van het veld vervoerd worden met ernstige rug en nekklachten. Nadat het spel ruim een half uur stil had gelegen wist Rijnvogels zichzelf bij elkaar te rapen en dat wierp zijn vruchten af. In de slotfase was het Claudia Owel die met haar goal een geweldige ontlading veroorzaakte. De eerste drie punten in de hoofdklasse zijn een feit en Rijnvogels stijgt daarmee naar de ‘veilige’ negende plaats.

Het treffen met Reiger Boys zijn altijd potjes waar lang over nagepraat wordt. Vorig seizoen wist Rijnvogels tweemaal in extremis te winnen van de geel-zwarten uit Heerhugowaard door goals van Jannette van Belen (uit) en Emma Heemrood (thuis). Helaas moesten we beide krachten door uiteenlopende redenen missen vandaag. Er werd gestart met dezelfde elf als vorige week en de ploeg van Wim Bouckaert pakte de draad direct goed op. Reiger Boys werd slim onder druk gezet en had weinig te vertellen in eigen huis. Na achttien minuten had Tirza Kromhout de openingstreffer op haar voet bij een vrije doorgang richting het vijandelijke doel na een verfijnd passje van Yara Haasnoot. Helaas voor de scherpschutter van vorig seizoen moest ze haar meerdere erkenner in de doelwachter van Reiger Boys. Na een half uurtje uit het niets een kans voor Reiger Boys. Er werd aan de verkeerde kant verdedigd en daardoor dook Reiger Boys ineens op voor sluitpost Wendel van Riemsdijk. De goalie liet maar weer eens zien dat ze over extreme kwaliteiten beschikt door de 1 op 1 situatie te winnen.

Helaas voor rust geen uitdrukking in de score van het overwicht wat Rijnvogels had. Het speelde uitstekend met geduld en er werd gefaseerd gezocht naar de openingsgoal. Dat is een mooie verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijden. Met Naomi van der Horst voor de niet okselfrisse Tirza Kromhout moest het goed komen in de tweede helft. Even later moest ook Yara Haasnoot met lichte klachten het veld verlaten en kon Jaclyn Leiwakabessy haar opwachting maken. Helaas werd de wedstrijd in de zestigste minuut op zijn kop gezet door de grove charge op Loraine Kuijt.

De ingreep van de ervaren aanvoerder van Reiger Boys was inderdaad op de bal, maar van achteren iemand zo in gevaar brengen is onacceptabel. Het is dan ook onbegrijpelijk dat de arbiter van dienst niet eens floot voor een overtreding. De ambulance moest er aan te pas komen en in het ziekenhuis moest er foto’s gemaakt worden van rug en nek om schade uit te sluiten. Gelukkig was dit niet het geval, wel zijn de zenuwen in de rug ‘knock out’ gegaan en dat heeft enkele dagen nodig om te herstellen en gaat het gelukkig allemaal snel weer goed komen. We willen de organisatie van Reiger Boys bedanken voor het goede handelen en de verleende zorg.

Gaan we door of niet? Onze meiden waren stellig in hun antwoord. Ja. Voor Loraine, voor onze eerste overwinning en om onszelf eindelijk te belonen voor het goede spel. Lisan Kranenburg kwam erbij op het middenveld en leverde net als de andere invallers een uitstekende bijdrage aan haar team. Alles werd uit de kast gehaald door onze meiden. Bente Boogaard kwam in het laatste half uur echt los en naam haar team bij de hand in aanvallend opzicht. En defensief gezien was het collectief met Anna Parlevliet, Anique van der Klaauw, Anouschka Wolvers, Joni Schenk, Jaclyn Leiwakabessy en Lisan Kranenburg heersend. Er werd geen kans weggegeven. Ietwat opportunistisch maar wel ijzersterk. Louise Sloos en Bente Boogaard konden constant Naomi van der Horst en Claudia Owel lanceren wat hachelijke situaties voor de goal van Reiger Boys opleverde. En in de 83e minuut was het dan eindelijk zover, de beloning voor een hele sterke wedstrijd. Claudia Owel werd weggestuurd, tikte de bal langs de keeper en zag de bal tergend langzaam richting de goal rollen. De bal leek wel een uur onderweg en tikte de paal aan. Claudia (op de schoenen van haar zus Sandra) was er als de kippen bij om de bal alsnog binnen te werken. Een puntje wat uitstekend is verbeterd bij de krachtige aanvaller en waar ze nu de vruchten van plukt.

Alles wat Rijnvogels lief had ontplofte van vreugde en dat is precies wat deze ploeg nodig had. De dadendrang van Rijnvogels werd alleen maar groter en de spanning aan de kant alleen maar hoger. Bij Reiger Boys klopte de nodige frustratie op, maar dat werd niet omgezet in kansen of een slotoffensief. Rijnvogels had aan de hand van Bente Boogaard nog kans om de score uit te breiden, maar het schot kwam niet uit de verf nadat ze omver werd gelopen. Een makkelijk gegeven vrije schop op de rand van de zestien zou Reiger Boys onverdiend nog kunnen redden, maar Wendel van Riemsdijk stond weer op de juiste plaats.

Na het laatste fluitsignaal konden de handen voor het eerst in de historie omhoog na een overwinning in de hoofdklasse. En dat werd ook goed gevierd. Nadat we te horen kregen dat het naar omstandigheden goed ging met Loraine, is er ook in de bus nog even het glas geheven op deze prachtige overwinning. De meiden gingen bont en blauw van het veld af, hebben zich kranig verweerd en waren de beste vanmiddag. Dat fantastische gevoel van een mooie teamprestatie hadden onze meiden even nodig. Nu is het tijd om te herstellen, na te genieten en het vizier te richten op ons andere avontuur. De KNVB Beker. Topklasser Wartburgia komt zaterdag om 17.00 uur naar De Kooltuin. Die wedstrijd zien we na deze mooie doch tumultueuze middag met vertrouwen tegemoet. Complimenten aan het collectief.

Statistieken:
’88 0-1 Claudia Owel

15/10/2017


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media