HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 | Rijnvogels vergeet zichzelf te belonen

Vrij goed Rijnvogels strandt in de eindfase, brilstand het gevolg 

Het mocht ondanks een aardige belegering niet lukken voor het vijandelijke doelgebied van RVVH. Rijnvogels speelde zichzelf naar een vrij goede voldoende, hield zich prima aan het strijdplan maar vergat zichzelf te belonen in een wedstrijd wanneer je die tien keer speelt er negen keer een overwinning uit komt rollen. De Ridderkerkers mochten zich gelukkig prijzen met het resultaat en Rijnvogels droop teleurgesteld af. De wedstrijd eindigde zoals het begon: 0-0.

Op een warm Sportpark Ridderkerk werd op het bijveld even na half drie afgetrapt voor het treffen tussen RVVH en Rijnvogels. Direct werd duidelijk wat de verhoudingen waren. De gastvrouwen moesten het spel maken en de thuisploeg leunde op de counter. Geduld was het toverwoord en na zes minuten werd dit bijna beloond. Goed doorjagen van Daphne Troost leverde tumult op in het strafschopgebied van RVVH en dat bood Kim Zethof een niet te missen kans maar haar inzet vloog onbedoeld over. Rijnvogels dicteerde maar kon wel wat meer strijd leveren in de persoonlijke duels waardoor soms het positiespel wat rommelig leek. Uit een corner van Ramona van der Harst wist eerst Daphne Troost vrij in te koppen en niet veel later Kitty Susan, maar beide inzetten werden van de lijn gehaald. In de rebound kon Anique van der Klaauw net geen gaatje vinden in de kluwen van spelers richting het verder verlaten doel van de tegenstander. Een voorzet van Kim Zethof leek binnen te zeilen maar de keeper hield met de vingertoppen haar doel schoon. Eenmaal moest Kelly Steen optreden na een counter van RVVH maar dit deed ze uitstekend. Ook Drita Çelaj probeerde het van afstand maar ook dat leverde een mooie parade op waardoor de bal net over de lat ging.

Na de thee veranderde het spelbeeld niet en was het Rijnvogels wat de duimschroeven probeerde aan te draaien maar alert moest blijven op de spaarzame plaagstoten van RVVH. Kim Zethof brak uit over rechts maar de aansluiting voor de goal ontbrak helaas en niet veel later werd een corner net naast de kruising gekopt. De rappe buitenspeler kwam halverwege de tweede helft oog in oog met de Ridderkerkse goalie maar haar inzet vloog in het zijnet. Rijnvogels bleef vrij gedisciplineerd op zoek naar de aansluitingstreffer en de invalbeurt van Jeanny Harders gaf de ploeg nieuw elan. Een prachtige pass van Drita Çelaj lanceerde Kim Zethof die haar maatje Kitty Susan vond maar haar inzet ging over. De tijd verstreek en RVVH vocht voor wat het waard was. Een schot met links van Kitty Susan werd in de lange hoek gestopt en voordat je wist was de wedstrijd alweer in de slotfase beland. Het mocht helaas niet baten voor Rijnvogels, de bal wilde er gewoon echt niet in deze middag.

Rijnvogels speelde goed genoeg om de drie punten mee te nemen naar Katwijk en de mogelijkheden waren ook zeker daar. Het is jammer dat de beloning niet kwam, want de ploeg had het verdiend. Niet getreurd en hoofd omhoog. Het team blijft zich door ontwikkelen en die beloning gaat er komen voor de trotse nummer 4 van de Topklasse. ‘Helaas’ leer je op momenten van teleurstelling het meest en zijn juist dat de momenten dat je hard moet blijven werken. Volgende week weer een nieuwe kans, dan trekt de Rijnvogels karavaan richting Amsterdam met als doel om de nederlaag van vorige week tegen Wartburgia weg te poetsen. Geen twijfel dat er een dan weer een uitstekend Rijnvogels aan de aftrap zal staan.

26/04/2022


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media