Vrouwen 1 | Rijnvogels opent met zesklapper

Goed begin van de bekercampagne

De eerste officiële wedstrijd van het seizoen is door Rijnvogels gewonnen. Een goede start van de landelijke KNVB Beker waarin Sporting ’70 de opponent was op sportpark De Kooltuin. De Utrechtse kersverse hoofdklasser trok zich terug en dus was het aan Rijnvogels om het spel te maken. Dit lukte vrij goed en resulteerde uiteindelijk in zes mooie goals. Fijn na de zware voorbereiding tegen goede tegenstanders. De ploeg heeft geleerd van de wedstrijden tegen ADO Den Haag, Telstar en Ajax en nu werd het beloond met een mooie overwinning.

In de eerste tien minuten waren de Kooltuinbewoners al driemaal kansrijk in de vijandelijke doelmond. Daphne Troost werd mooi bediend door Kim Zethof en haar inzet werd geblokt door de keeper. Ook Justine Jansen was even later het eindstation van een goed lopende aanval maar haar inzet bij de 2e paal ging net naast en een schot van Kim Zethof werd later geblokkeerd. De trekker moest overgehaald worden en halverwege de eerste helft veroverde Justine Jansen uitstekend de bal en met een strakke voorzet wist Kim Zethof dit presentje op waarde te schatten. Daarna was de beer los en verliepen de aanvallen vlotter. Romy Speelman drong door het zestien meter gebied in, werd neergelegd en de arbiter van dienst wees naar de stip. Daphne in ’t Veld hield het hoofd koel en scoorde beheerst vanaf de kalkstip. Kort daarna was het Daphne Troost die goed combineerde met Romy Speelman en met een ragfijne pass stond Kim Zethof oog in oog met de doelvrouw en werd de wedstrijd in het slot gegooid.

Na rust hetzelfde spelbeeld maar met een iets slordiger FC Rijnvogels. De kansen bleven echter komen en wederom was het Kim Zethof die een voorzet binnen zag waaien en de stand op 4-0 zette. Direct uit de aftrap was het Sporting ’70 wat de eer redde en vanuit een voorzet wist te scoren. In de slotfase van de tweede helft richtte Rijnvogels zich op en wist het nog tweemaal op prachtige wijze te scoren. Eerst was het Justine Jansen die na een geweldige individuele actie naar binnen trok en haar eerste goal in Rijnvogel dienst wist te produceren. Het nagenieten van deze treffer was nog nauwelijks voorbij toen Daphne Troost mocht aanleggen voor een vrije trap en met een prachtige knal in de kruising schoot zij het half dozijn vol.

De kop is eraf voor het vlaggenschip bij de vrouwen en het is een fijne bevestiging dat de motor op toeren begint te komen. Volgende week reist de Rijnvogels karavaan af naar Zeist om de degens te kruisen met Saestum VR2. Winst betekent plaatsing voor de volgende ronde en het laat zich raden dat de ploeg dit zo snel mogelijk voor elkaar wilt krijgen.