HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 | Rijnvogels laat zich niet van de wijs brengen in Haarlem

 Volwassen overwinning in lastige uitwedstrijd

Winnaars kunnen presteren onder alle omstandigheden, een mooie oneliner die afgelopen week vaak is gebruikt om de mooie overwinning van vorige week tegen FC Eindhoven niet tot een incident te laten inkrimpen. En dat lukte prima tegen DSS in Haarlem. Het werd geen mooi schouwspel voor de neutrale kijker, maar daar had Rijnvogels terecht even maling aan. Door hard te werken, voor elkaar en met elkaar, wist het na rust het krachtsverschil écht in cijfers om te zetten en de eerste uitzege van 2022 te boeken.

Waar vorige week de lente hoogtij vierde was deze zaterdag een waterkoud Haarlem het decor voor een zeer belangrijke fase in de competitie. De rollen voor de eindsprint op de ranglijst worden steeds duidelijker verdeeld en uiteraard is het de ambitie van Rijnvogels om daarbij vooraan te staan. Al snel werd duidelijk dat het vechtvoetbal werd op sportpark Pim Mulier, waarbij de ijskoude wind een belangrijke rol speelde in het spelbeeld. DSS werd vooral gevaarlijk via de standaardsituaties en de snelle aanvallers en Rijnvogels kon aan de bal een beetje meer leveren waardoor het iets verzorgder spel aan de dag kon brengen. Kim Zethof, terug van weggeweest, werd via een mooie combinatie tussen Zoyla Barendse en Drita Çelaj diep gestuurd en het was Daphne Troost die halverwege de eerste helft de voorzet van eerstgenoemde prachtig met de hak direct vanuit de lucht wist binnen te werken. Een déjà vu naar de heenwedstrijd, toen een kopie van deze goal helaas werd afgekeurd. Rijnvogels verdedigde fantastische deze wedstrijd maar toch liet het eenmaal een steekje vallen. DSS wist het spel van links naar rechts te verplaatsen en met de pijlsnelle wapens voorin werd Rijnvogels uit elkaar gespeeld en lag de bal pardoes achter keeper Kelly Steen.

Rijnvogels bleef rustig en kon voor rust al de voorsprong terug kapen maar het moest nog even geduld hebben. Jeanny Harders ving voorin de klappen op voor de Katwijkers als aanspeelpunt en wist met een mooi steekballetje Kim Zethof in stelling te brengen echter zat de Haarlemse goalie er goed bij met de vingertoppen. Na rust liet de ploeg van Samira El Abdallaoui zien dat het groeit als eenheid. Geen paniekvoetbal, maar rustig de kansen afwachten. Het was geen wedstrijd waar de ploegen lang balbezit hadden, maar Rijnvogels deed er meer mee dan de opponent. Het was wederom Jeanny Harders die elf minuten na rust als aanspeelpunt ervoor zorgde dat haar ploeg kon doorvoetballen en Kim Zethof werd diep gestuurd. Een mooie lage voorzet bij de tweede paal bereikte Jasmina Hadzimusic en die bleef koel op het moment dat de ploeg haar het hardst nodig had. De voorsprong was terug in handen van Rijnvogels en ondanks dat DSS met een zondagsschot de lat nog wist te raken was het duidelijk dat de nummer 4 van de Topklasse met de winst naar huis ging. De thuisploeg stak er heel veel energie in maar echt potten breken zat er niet meer in. Het kaarsje ging langzaam uit en Rijnvogels wist een kwartier voor tijd de wedstrijd te beslissen. Het werd de wedstrijd van Kim Zethof, die dankzij haar teamgenoten kon doen waar ze het allerbeste in is. Zoyla Barendse, een andere uitblinker, knokte zich een slag in de rondte om de bal te veroveren en wist met een mooie steekbal Kim Zethof in stelling te brengen en dan is het 1 op 1 met de keeper bijna altijd raak. 3-1 en de drie punten in de knip. Uitlopen naar een hogere score was ook nog een optie, maar wellicht was dit een beetje teveel van het goede.

Winnaars presteren onder alle omstandigheden en dat heeft Rijnvogels laten zien dit weekend. Vorige week sprankelde het aan alle kanten en had het de wind in de zeilen, deze wedstrijd was het knokken geblazen waar de weeromstandigheden een grote rol speelden. De uitkomst was echter hetzelfde, de drie punten werden veilig gesteld. Er groeit steeds meer een eenheid op sportpark De Kooltuin, waar alweer reikhalzend naar volgende week wordt uitgekeken. Dan treft het Eldenia waarmee het verschil drie punten bedraagt. Een ouderwetse zes punten wedstrijd dus. De winnaars mogen dan weer opstaan.

03/04/2022


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media