HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 | Rijnvogels dendert over RVVH heen

Rijnvogels motor draaide weer op volle toeren 

Waar het na de winterstop nog niet echt volgens plan ging, was het in de thuiswedstrijd tegen RVVH weer ouderwets genieten voor de trouwe volgers van de Rijnvogelvrouwen. Voor rust kon het krachtsverschil nog niet uitgedrukt worden in de score maar na rust liet het geen spaan heel van de bezoekers uit Ridderkerk. Met zes schitterende goals was het nog genadig richting de opponent.

De nummer 10 van de ranglijst was vooral naar De Kooltuin gekomen om de rijen gesloten te houden. Rijnvogels had voornamelijk de bal en wist tot op de helft van de tegenstander door te dringen. Echter liet het na om de ruimte aan de andere kant van het veld te benutten waardoor de ploeg zich nog weleens vast liep op de in het donkerblauw getooide kluwen voor het vijandelijke doelgebied. De kansjes kwamen echter toch wanneer de ploeg wel de juiste ruimtes vond en het was Kitty Susan die een knappe voorzet net niet binnen wist te lopen. Na iets meer dan een half uur was het toch raak voor Rijnvogels. De jonge Jasmina Hadzimusic wist met een prima steekballetje wederom Kitty Susan weg te sturen en dan is het oog in oog met de keeper zo goed als altijd raak.

De thee smaakte goed voor Rijnvogels want na rust schoot het uit de startblokken. De puzzelstukjes vielen in elkaar en de ene na de andere aanval liet de verdediging van de bezoekers bibberen. Nadat Ramona van der Harst werd neergelegd vlak voor het zestien meter gebied was het Romy Scherpenzeel die met een mooie poeier in de lange hoek haar ploeg de juiste kant op wist te wijzen en het duel besliste. De 2-0 was de katalysator voor een kwartier hogeschool voetbal aan Rijnvogels zijde. RVVH werd van het kastje naar de muur gestuurd op eigen helft en na een flitsende aanval bezorgde Kitty Susan haar aanvoerder Ramona van der Harst een niet te missen kans en de derde van de middag was een feit. De honger was nog niet gestild aan Katwijk Binse zijde. Wederom werd Kitty Susan weggestuurd door de as van het veld en na omspelen van de doelvrouw wist ze het verlaten netje te laten bollen. De storm was nog niet gaan liggen en het was Jeanny Harders die een aantal tegenstander haar hielen liet zien en na een mooie solo de vijfde treffer van de middag wist te noteren. Een goal om je vingers bij af te likken en de tweede helft was slechts vijftien minuten oud. Rijnvogels liet daarna de teugels iets vieren en kon heerlijk genieten van de comfortabele voorsprong. Mooi om te zien dat Tirza Kromhout zes maanden blessureleed weer haar rentree mocht maken in het laatste half uur van de wedstrijd en weer als vanouds meedraaide. Het duurde tot de slotfase voordat de mooiste treffer van de middag op de borden kwam. De invallers lieten hier ook hun klasse in zien. Van links werd er met veel beweging en korte combinaties een weg gevonden naar het het doel waar Tirza Kromhout en Soraya Hilali met één keer raken de andere kant van het veld wisten te vinden waar Mandy de Boer klaar stond om met een droge knal de keeper in de lange hoek kansloos te laten. Een schitterende goal en het symboliseerde de sterke tweede helft aan Rijnvogels kant.

Door de overwinning neemt Rijnvogels prominent plaats in de subtop van de Topklasse. De vierde plaats is stevig omarmt en nu is het zaak om nog meer afstand te nemen van de middenmoot en daarna weer omhoog te kijken. De opdracht is dus simpel: blijven winnen en als de ploeg volgende week in de bus stapt richting Zwolle om de confrontatie tegen Be Quick ’28 aan te gaan zal het weer in haar beste pak moeten steken. Op naar de volgende mooie uitdaging, scherp blijven dus.

13/03/2022


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media