HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VROUWEN 1 | Rijnvogels de sterkste in de derby

Late treffer luidt meer dan verdiende winst in

In de laatste wedstrijd van het seizoen heeft Rijnvogels de drie punten in eigen huis gehouden. In de derby tegen buurvrouw Ter Leede was het de betere ploeg maar duurde het lang voordat het leder het netje liet bollen. Tot een kleine tien minuten voor tijd toen Ramona van der Harst met een bekeken inzet het goudhaantje werd aan Katwijk Binse zijde. Een prachtige treffer met dito ontlading en er is geschiedenis geschreven. Voor het eerst heeft Rijnvogels gewonnen van Ter Leede. De club waar altijd tegenop werd gekeken, wat een richtpunt was als een stip aan de horizon. Het tekent de groei van FC Rijnvogels. De kers op de taart van dit seizoen.

Rijnvogels was het veld opgekomen om de drie punten in eigen huis te houden. De Kooltuinbewoners, aangevoerd door afzwaaiend boegbeeld Anique van der Klaauw, hadden vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en creëerden genoeg kansen om het krachtverschil in doelpunten uit te drukken maar het beslissende zetje werd niet gegeven. Zo raasde Drita Çelaj over rechts de diepte in en wist spits Jeanny Harders te bereiken maar haar inzet ging voorbij de goal. Uitblinker Zoyla Barendse wurmde zich door de Sassenheimse defensie heen maar haar schot werd geblokt. Rijnvogels dicteerde het spel maar moest alert blijven, een klein foutje liet Ter Leede opstomen naar de goal maar keepster Kelly Steen hield haar ploeg bij de les. De grootste kans in de eerste helft was voor Kitty Susan. Na één van haar kenmerkende loopacties kwam ze één op één met ex-Rijnvogels goalie Wendel van Riemsdijk maar het vernuftige stiftje met links draaide net langs de verkeerde kant van de paal. Ook een schot van Kim Zethof werd vlak voor rust nog maar net verwerkt tot een hoekschop.

Na rust waren de kaarten nog beter geschut. Ter Leede moest tegenhouden en Rijnvogels ging op jacht naar de verdiende treffer. Kitty Susan kon een scherpe voorzet net niet binnen werken en een inzet van Ramona van der Harst werd geblokt na goed aangeven van Kim Zethof. Ook de hard werkende Daphne Troost had na een scrimmage de bal voor haar favoriete linker maar het gaatje was te nauw dus haar inzet ging naast. Ter Leede kwam er nog maar spaarzaam uit en de enkele voorzet die nog in het zestien meter gebied kwam was een prooi voor Kelly Steen. De invalbeurt van Daphne in ’t Veld gaf Rijnvogels nieuw elan en werd er gevarieerder de aanval gezocht. Eerst was het Zoyla Barendse die een knap schot uit de tweede lijn nog gekeerd zag worden. In de 83e minuut was het dan eindelijk raak en dan vallen alle puzzelstukjes op zijn plek. Uitgerekend Anique van der Klaauw veroverde op karakteristieke wijze de bal rond de middenlijn en wist Kim Zethof weg te sturen. De buitenspeler ziet in een ooghoek de mee gesnelde Ramona van der Harst en de rest is bekend. Ontlading op het veld en de goal werd op prachtige wijze gevierd. Een heerlijke treffer in de rechter kruising van het doel. Het bleek het nekschot voor de Sassenheimse formatie en de drie punten voor Rijnvogels waren binnen.

Rijnvogels sluit het seizoen af met een keurige vierde plaats op de ranglijst. Voor het achtste seizoen op rij heeft het zich verbeterd ten opzichte van het jaar daarvoor. En dat is ook het doel voor de volgende jaargang. Maar eerst een welverdiende vakantie voor dit team en de staf eromheen. Het was een seizoen waarin Rijnvogels aan de deur heeft geklopt bij de top van Nederland en die top 3 wil het na de zomer aanvallen. Er staan ons dus nog geweldige uitdagingen te wachten, want één ding is zeker. Rijnvogels zit als team, als club en als organisatie nog lang niet aan haar plafond. We blijven bouwen en er zijn nieuwe stippen aan de horizon gezet. De toekomst ziet er zonnig uit.

05/06/2022


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media