HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 | Rijnvogels bindt ook Eldenia aan de zegekar

Vierde plaats stevig in handen en er is uitzicht op meer 

Een zes punten wedstrijd op De Kooltuin waar Rijnvogels alleen tevreden kon zijn als het de overwinning op De Kooltuin wist te houden. En de ploeg deed het. Het team van trainster Samira El Abdallaoui werkte zich het snot voor de ogen en dat betaalde zich uit in een overwinning en er werd definitief afstand genomen van de middenmoot. Rijnvogels klampt weer aan de bij de top van de ranglijst, de ongenaakbare toekomstig kampioen Saestum even buiten beschouwing gelaten. Een hele knappe prestatie.

Rijnvogels wilde de derde overwinning op rij noteren en Eldenia direct het vuur aan de schenen leggen bij de zevende thuiswedstrijd van dit seizoen. Het verschil voorafgaand aan de wedstrijd tussen de nummer 4 en 5 van de ranglijst was drie punten. Wederom had Rijnvogels goed haar huiswerk gedaan door de ruimte achter de verdediging van de bezoekers uit de regio Arnhem te benutten. Een kunststukje op de vierkante meter van Zoyla Barendse en een dito pass op Jasmina Hadzimusic leidde de openingstreffer in. De jonge aanvaller bleef daarna kalm en zette de openingstreffer op de borden voor Rijnvogels. Een prachtige goal maar de tweede van de middag mocht er ook zijn. De thuisploeg profiteerde van de wind mee en keeper Kelly Steen lanceerde met een geweldige pass over zestig meter Kim Zethof. Normaliter snelt de aanvaller dan in één rechte lijn richting de goal van de tegenstander, maar dit keer had ze andere plannen. Met een lob op zo’n dertig meter van de goal verraste ze vriend en vijand en via de binnenkant van de paal was het 2-0 voor de Kooltuinbewoners. Het was echter niet alleen maar eenrichtingsverkeer. Tot tweemaal toe kwamen de bezoekers oog in oog met Kelly Steen te staan, maar even zo vaak hield de doelvrouw soeverein stand en bleef Rijnvogels op de been.

Na rust ging Eldenia op zoek naar de aansluitingstreffer maar Rijnvogels wist de wedstrijd vrij goed koud te maken. Er werd niets meer weggegeven en achterin won de defensie alle duels. Het treffen was niet hartverwarmend voor de neutrale toeschouwers al kon het genieten van de prachtige goals. De bezoekers bleven energie steken om op het scorebord te komen maar langzamerhand vloeiden de krachten weg. Ook de derde treffer was van dure makelij. Romy Scherpenzeel opende met een heerlijke bal op links het spel richting Mandy de Boer. De buitenspeler twijfelde geen moment en verbond door aan Daphne Troost die vanaf links een kanonskogel van een voorzet afvuurde. Jeanny Harders en Tirza Kromhout waren mee gesneld het zestien meter gebied in maar juist tussen hun in was het de verdediger van Eldenia die de bal pardoes in eigen doel wist te werken. Een onbedoeld cadeautje maar gretig uitgepakt door Rijnvogels, want het bleek het genadeschot in de wedstrijd te zijn.

Een riante 3-0 overwinning wat betekent dat het gat met de middenmoot op acht verliespunten zet. De Katwijk Binders groeien hard als team en dat was op deze voetbalzaterdag ook weer de basis voor de overwinning. Er stond een eenheid wat voor elkaar knokte en dan is het een stuk minder erg als het aan de bal eens wat minder ging. Een terechte en belangrijke driepunter, want nummer drie Eindhoven (verloren van concurrent DTS Ede) gaat de hete adem van FC Rijnvogels in de nek voelen. De ploeg zit in het spoor, de jacht op plek 3 wordt vanaf volgende week geopend.

 

 

10/04/2022


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media