Vrouwen 1 pakt punt bij de koploper

Het eerste punt van dit seizoen is voor FC Rijnvogels binnen. Uit bij koploper Klarenbeek werd er met 1-1 gelijk gespeeld. Het was een goede wedstrijd van de Katwijkers. De eerste helft werd Klarenbeek compleet zoek gespeeld en werd er met een voorsprong de rust in gegaan. De tweede helft was er meer opportunisme bij de thuisploeg en kwam Klarenbeek langszij. In de slotfase kreeg Rijnvogels nog kansen op meer, maar dat was de sterk spelende ploeg van Wim Bouckaert niet gegund.

Na een aftastend begin was het Rijnvogels wat de tegenstander bij de strot pakte en lange tijd niet meer los liet. De in het wit getooide dames lieten de bal keurig rond gaan en zochten gedisciplineerd naar mogelijkheden. De eerste kans van de wedstrijd was voor Lisan Kranenburg, maar de Klarenbeekse doelvrouw stond haar mannetje na de knappe inzet. Anique van der Klaauw kreeg de bal bij een corner op haar hoofd maar kon helaas niet genoeg richting aan de bal geven. Even later een prachtige aanval waarbij de in de basis terug gekeerde Jannette van Belen de bal met de hak meegeeft aan de opstomende Anique van der Klaauw, maar net voordat onze aanvoerder wilt afdrukken zat er nog een Klarenbeeks voetje tussen. Klarenbeek werd van het kastje naar de muur gestuurd en nadat een schot van Claudia Owel was geblokt werd er eindelijk gescoord. Een doelpunt uit het boekje. Lisan Kranenburg opent op Jaclyn Leiwakabessy die Anna Parlevliet weet te vinden. De sterk spelende rechtsback speelt strak in op Mirjam Gerling, combineert door met Anouschka Wolvers en met een uitgemeten voorzet weet de rechtsbuiten Jannette van Belen in stelling te brengen waarna het met de kop een koud kunstje is voor de 18-jarige spits. Een heerlijke goal en loon naar werken na een klein half uur. Rijnvogels ging door waar het mee bezig was en een hoge inzet van Anna Parlevliet was de sterke Klarenbeekse keepster bijna te machtig.

Na de rust is het spelbeeld iets gewijzigd. Klarenbeek wil het initiatief terug en gaat voornamelijk proberen om via lange ballen de pijlsnelle linksbuiten te vinden. Rijnvogels raakt hierdoor ietwat van slag en weet de rust even niet meer te vinden aan de bal en gaat dingen doen die normaal nooit gedaan worden. De tegengoal viel dan ook vrij snel uit een uitval van Klarenbeek. Keepster Laura Kuijt wist met twee knappe reflexen haar ploeg op de been te houden, maar de derde inzet was ook haar te machtig. Tijd voor Rijnvogels om zich te herpakken en weer te doen waar ze goed in zijn. Mirjam Gerling verruilde het veld voor Tirza Kromhout en even later kwam Sandra Owel voor Anna Parlevliet. In de laatste twintig minuten was Rijnvogels weer de bovenliggende partij en kon het langzaam weer gaan denken aan kansen creëren. Niet dat Klarenbeek super grote mogelijkheden kreeg, maar de opportunistische speelstijl zorgde er wel voor dat het een open wedstrijd werd. Anique van der Klaauw kreeg net als in de eerste helft nog een mogelijkheid bij de corner, maar omdat de bal door schoot was het moeilijk om er nog richting aan te geven. Rijnvogels zocht steeds meer Jannette van Belen en Claudia Owel, die deze wedstrijd sterke aanspeelpunten bleken te zijn. Een aantal corners en ingooien zorgden voor gevaarlijke situaties, maar mega kansen kwamen hier niet uit. Ook de ingevallen Emma Heemrood zorgde voor een extra impuls en liet zien prima mee te kunnen tegen de koploper van de 1e klasse en dat is knap in je eerste seizoen bij de senioren. Een schot op doel van Emma had met iets meer rust nog voor de overwinning kunnen zorgen. De grootste kans kwam in slotfase. Jannette van Belen kwam voor haar directe tegenstander en nam de bal fantastisch mee. De keepster verkleinde haar doel goed en de inzet was net niet hoog genoeg om de keepster te verschalken.

Over het algemeen was de puntendeling best terecht, maar als er een ploeg was die meer recht had op de overwinning dan was het Rijnvogels. Zeker in de eerste helft werd er fantastisch gevoetbald waarbij de koploper van de 1e klasse van het kastje naar de muur werd gestuurd. Ook in de tweede helft was het goed om te zien dat er na een mindere fase de draad toch weer werd opgepakt. Volgende week moet de eerste overwinning van het seizoen bewerkstelligd worden op de eigen Kooltuin tegen het Zeeuwse Smerdiek. Dit goede gevoel meenemen en wanneer Rijnvogels hetzelfde op de mat kan leggen als deze wedstrijd kunnen de eerste drie punten niet uitblijven. De meegereisde supporters en staf hebben deze middag genoten van jullie.