HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 pakt overtuigend de periodetitel!

Feestje in Klarenbeek en op De Kooltuin

Ons vlaggenschip leeft binnen FC Rijnvogels. Na de heerlijke 0-3 zege in en tegen Klarenbeek bleek bij thuiskomst spontaan een mooie huldiging georganiseerd waar alle aanwezige mensen, ook de toppers van Heren 1 en het hoofdbestuur, een erehaag vormden voor de bij de bus met bloemen en fakkels onthaalde spelersgroep. Een prachtig applaus volgde in de kantine en het feestje werd uitbundig gevierd, want dat mag best als je zo’n mooie prestatie levert. Een kippenvel momentje wat daarna gevierd werd met live muziek in de kantine na de wedstrijd van de heren, een prachtig optreden van het K3 van de toekomst en een chinees buffet in de businessclub mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren. Prachtig om mee te maken en een mooie beloning voor de spelersgroep die de afgelopen weken alles in het teken heeft gesteld om het eerste doel van dit seizoen te behalen.

Ondanks dat je zo’n wedstrijd in moet gaan als een normale speelronde, zat er toch wat extra spanning op bij ons vlaggenschip. Je weet immers nooit of je later in dit seizoen nog een kans krijgt op een prijs, er kan van alles gebeuren. De voortekenen op het trainingsveld waren goed, er werd met passie toegewerkt naar de wedstrijddag. Waar heel Klarenbeek het hoofd nog bij de Sinterklaas intocht had, zat Rijnvogels wel direct in de wedstrijd en had na twaalf seconden al de openingstreffer op de borden kunnen zetten. Een vlot lopende aanval werd door Jannette van Belen voorgetrokken, maar Wilan Gies Broesterhuizen vond van dichtbij de keeper op haar pad. Het bleek de opmaat voor een uitstekende openingsfase waarin Lavinia Poku tweemaal op fraaie wijze het houtwerk van Klarenbeek wist te testen. De openingstreffer van diezelfde Lavinia liet dan ook niet lang op zich wachten. In de 21e minuut was het wegdraaien en raak in de lange hoek. Een prima afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Daarna kwam er tot de rust wat zand in de motor van de in het wit getooide koploper van de hoofdklasse. De tweede ballen werden vaker gewonnen door Klarenbeek wat met veel duelkracht het Rijnvogels moeilijk probeerde te maken. Net voor rust sleepte keepster Danielle Hornes haar ploeg er doorheen en dat is super knap als je wekelijks zo weinig te doen krijgt.

Na rust werden de ruimtes beter bespeeld en werd de as van het veld weer veroverd. Rijnvogels had direct weer grip op de wedstrijd en kon de gehele tweede helft weer aan aanvallen denken. Een spelhervatting vier minuten na de thee leverde de beslissing op in de wedstrijd toen Bente Boogaard een corner direct met de borst controleerde en de bal koeltjes binnen wist te werken. De ban was gebroken en ondanks dat de blauwen er alles aan bleven doen, ging Rijnvogels steeds beter spelen. De combinaties verliepen soepeltjes en afstandsschoten van onder andere Ramona van der Harst en Tirza Kromhout vlogen over. Diezelfde Tirza Kromhout had ook met een knappe kopbal bijna haar eerste seizoenstreffer te pakken, maar vond de keepster met een evenzo knappe redding op haar pad. Het duurde tot vijf minuten voor tijd voor Romy Scherpenzeel het feestje voor Rijnvogels compleet maakte. Wederom een hoekschop wat vooraf ging, waar Romy bij de tweede paal met een fantastische tegendraadse boogbal het leer in de winkelhaak deed ploffen. Extra glans op deze toch al mooie middag.

Prestaties mogen gevierd worden en het behalen van de periodetitel met dit top team is er dan ook eentje van formaat. Er wordt gewerkt voor elkaar en het voetbal is om van te genieten. Inmiddels staat Rijnvogels drie punten los van de rest van de competitie en dat wil de ploeg van Wim Bouckaert tot aan de winterstop graag uit gaan bouwen. Er mag genoten worden van de periodetitel, maar de voetjes moeten gewoon op de vloer blijven. Zaterdag komt er weer een ploeg uit de top 5 naar De Kooltuin. Heerenveense Boys is ook een van de sterkhouders in deze competitie en zal tegen ons vlaggenschip het zoet der overwinning weer eens willen proeven. Maar eerst nog even nagenieten. Vier jaar terug nog in de tweede klasse, nu gaat Rijnvogels op wat voor manier dan ook een gooi doen naar de Topklasse. Dat beseffende, staat het kippenvel weer op de armen.

Statistieken
’21 0 – 1 Lavinia Poku
’49 0 – 2 Bente Boogaard
’85 0 – 3 Romy Scherpenzeel

Fotoverslag: Kees van der Voort (Klik op het Facebooklogo voor meer)
Deel 1

Deel 2

18/11/2018


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media