HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 pakt late winst in heerlijke wedstrijd

‘Een sleutelwedstrijd’, zo werd de wedstrijd van te voren bestempeld. De paarsen van Odysseus 91 uit Utrecht tegen de rode Katwijkse formatie die moest winnen om aansluiting met de top te behouden. Met een gezonde dosis vechtlust en bij vlagen heel aardig spel vlogen de vogels in de slotminuut over de studenten uit Utrecht heen. Een zwaar bevochte zege tegen tot nu toe de beste tegenstander uit deze competitie. De bezoekers kregen in de slotminuut het deksel op de neus na een goed ingebrachte corner van Sandra Owel, waarna Anouschka Wolvers het goudhaantje werd door het hoofd koel te houden en de bal binnen te werken. Een vreugde explosie was de verwachte maar o zo heerlijke reactie op de derde overwinning op rij.

Rijnvogels startte vol vertrouwen aan de kraker van het weekend. Al acht wedstrijden ongeslagen en de tegenstander liet de laatste twee rondes toch wat puntjes liggen. Van meet af aan zat Rijnvogels er kort op en dat resulteerde in enkele mogelijkheden voor Claudia Owel en Jannette van Belen. Odysseus had moeite om uit de schulp te kruipen maar na een minuut of twintig kwam er ook bij de bezoekers wat meer schwung in de ploeg en liet het zien uitstekend te kunnen voetballen. Ondanks dat er weinig kansen te noteren waren voor beide ploegen was het een vermakelijk schouwspel waarbij de toeschouwers die de kou hadden getrotseerd toch zeker aan hun trekken kwamen. Beide ploegen hadden moeite om het aanvalsspel van de tegenstander aan banden te leggen en daardoor werd het een open wedstrijd, al werd de thee bereikt zonder doelpunten.

De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd en wilden niet op elkaar toegeven. Zo was het in de tweede helft stuivertje wisselen en kwamen er wat kansen voor beide ploegen. Jannette van Belen liet met een kopbal en een schot in het zijnet de tegenstander even beven en ook Mirjam Gerling was met een goede schot even gevaarlijk. Nikki Krayenoord kwam uit de scrimmage een teenlengte te kort om het beslissende zetje te geven. Aan de andere kant moesten Lisan Kranenburg en Anna Parlevliet alles uit de kast trekken in de duels met hun direct tegenstander en dat leverde mooie momenten op langs de zijlijn waarbij onze backs vaak als winnaar uit de strijd kwamen. En anders hebben we altijd nog Anique van der Klaauw en Jaclyn Leiwakabessy, terecht uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd, die heel veel vuil werk opknapten door steeds maar weer die gaten dicht te lopen voor hun medespelers. Daarnaast liet Laura Kuijt zien dat ze een zekere factor is in de Rijnvogels goal door enkele hoge ballen keurig onschadelijk te maken.

Het duel leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, of in ieder geval een wedstrijd waarbij het eerste team dat scoort ook de wedstrijd ging winnen. Zo dicht lagen de verhoudingen bij elkaar. Rijnvogels probeerde met enkele aanvallende wissels het kwartje de goede kant op te laten vallen. Zo kwam eerst Tirza Kromhout het veld in en in de slotminuten ook Sandra Owel. Rijnvogels probeerde met wat meer opportunisme gevaarlijk te worden. Jannette van Belen had de winnende op haar slof, na goed door jagen op de keepster die een hoge bal los liet buiten haar veilige vijf meter gebied, echter voordat onze spits aan uithalen kon denken werd de bal alweer geblokkeerd. Ondertussen had Odysseus uit een sterke uitval ook een kans op de openingstreffer, maar de bal ging voorlangs.

Dan de slotfase. Een laatste corner terwijl de klok op het scorebord de negentigste minuut aantikt. Tirza Kromhout neemt de corner kort op Sandra Owel, die twijfelt geen moment en deponeert een goede voorzet op de vogel vrij staande Anouschka Wolvers die met haar zesde seizoenstreffer de ijskoude Kooltuin voor even in vuur en vlam zette. Wat een ontlading en een zwaar bevochte zege ligt in het verschiet. Nog vijf minuten blessuretijd en dus nog vijf minuten billen knijpen voor de formatie van Wim Bouckaert. Nog drie hachelijke situaties voor de goal van Laura Kuijt, maar de keepster en haar medespelers wisten met man en macht de bal uit de goal te houden.

Toen de goed leidende scheidsrechter Van Polanen voor de laatste maal de fluit ter hand nam om het eindsignaal in te zetten gingen de handjes bij Rijnvogels omhoog en was de blijdschap op de gezichten van ons vlaggenschip af te lezen. Een echte teamprestatie, maximale onverzettelijkheid en een vermakelijke wedstrijd voor de toeschouwers met twee teams die graag voetballend goed voor de dag willen komen. Rijnvogels is terug in de top van het klassement en is na twee wedstrijden medekoploper in de strijd om de tweede periodetitel. Een dikke vette pluim voor de ploeg en op naar de volgende wedstrijd, over twee weken tegen DSS uit Haarlem.

Opstelling:
Laura Kuijt, Anna Parlevliet, Jaclyn Leiwakabessy, Anique van der Klaauw (C), Lisan Kranenburg, Anouschka Wolvers, Nikki Krayenoord, Louise Sloos (’60 Tirza Kromhout), Claudia Owel, Jannette van Belen, Mirjam Gerling (’81 Sandra Owel)

Statistieken:
’90 1 – 0 Anouschka Wolvers

zat12nov-stand

13/11/2016


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media