Vrouwen 1 overtuigend naar eerste zege!

De eerste winstpartij is binnen voor FC Rijnvogels, en hoe! Vanaf minuut één knalde Rijnvogels in de allerhoogste versnelling uit de startblokken en tegenstander Smerdiek had daar totaal geen antwoord op. Dat het bij rust slecht 1-0 voor de thuisploeg stond was eigenlijk niet te geloven, maar na rust werd gelukkig orde op zaken gesteld en werd er uitgelopen naar een 5-1 overwinning.

Het eerste half uur was van grote van klasse. Rijnvogels legde direct de tegenstander de wil op en grossierde in kansen. Binnen een minuut stond Jannette van Belen alleen voor de keepster, maar haar inzet belande op de paal. Ook de rebound van Claudia Owel had een doelpunt moeten worden, maar haar inzet werd van de lijn gehaald. Even later een corner van Louise Sloos die bij de tweede paal door Anique van der Klaauw werd over gewerkt. Rijnvogels won de slag op het middenveld en wist telkens direct weer de bal te veroveren. Prachtige combinaties lieten de tegenstander duizelen, alleen de openingsgoal kwam maar niet op het bord. Na een klein kwartiertje stuurde Louise Sloos de op snelheid zijnde Mirjam Gerling de diepte in die haar tegenstander de hielen liet zien. Na een lange run werd de bal breed gelegd, maar Jannette van Belen kon de bal vlak voor het doel niet goed raken en dus kon de tegenstander er nog een stokje voor steken. De kansen bleven maar komen en het duurde toch wel een tijdje voordat de 1-0 op de borden kwam. Na een klein half uur kopte Claudia Owel uit een corner van Louise Sloos de openingstreffer binnen en eindelijk had Rijnvogels loon naar werken. De tegenstander stelde daar voetballend bitter weinig tegenover. In de eerste tien minuten kwam het eenmaal gevaarlijk in de buurt van de goal van Laura Kuijt, maar dit leverde geen succes op. Naast een hoop negativiteit van de tegenstander in de vorm van overtredingen, natrappen en gezeur kabbelde de wedstrijd naar de rust toe.

Rijnvogels moest doordrukken en het hoofd koel houden. Smerdiek is een tegenstander die je in slaap wilt sussen en dan op het juiste moment toe slaat. Na rust was het direct weer Rijnvogels wat de baas was, maar toch kwamen de bezoekers uit het niets op gelijke hoogte. Een penalty voor Smerdiek na 53 minuten spelen. Wel of niet terecht was moeilijk te beoordelen, maar deze situatie moet Rijnvogels de volgende keer beter oplossen. De gelijkmaker dus op de borden en dus moest Rijnvogels weer van voor af aan beginnen. De thuisploeg kon de gehele wedstrijd naar hartenlust aanvallen en binnen een mum van tijd stond Rijnvogels weer op voorsprong. Het was wederom Louise Sloos met de assist uit een corner op onze aanvoerder Anique van der Klaauw. Waar het de eerste helft nog mis ging, was het nu overtuigend raak en zoals dat een aanvoerder betaamd trok ze dus haar ploeg over het dode punt heen. Daarna was het uitlopen geblazen. Een paar minuten later lag de bal weer in het netje door een fabuleuze hakbal, al dan niet in buitenspel positie, van Jannette van Belen. Loon naar werken voor onze spits, die hard moest werken voor haar wekelijkse doelpuntje maar toch een dikke voldoende scoorde. Na een uur kwam nummertje vier op de borden. Het was wederom Jannette van Belen die ditmaal de voorbereiding op zich nam en haar maatje Tirza Kromhout de diepte in stuurde. Een koud kunstje voor onze stylist en het onderlinge duel met de keeper was een prooi voor de aanvallende middenvelder. Het was genieten op De Kooltuin en na zeventig minuten nog een mooi moment. Cobie van Duijn mocht na twee jaar van blessureleed, revalideren en op niveau komen haar rentree maken in het eerste elftal voor de sterk spelende Jaclyn Leiwakabessy. Een mooie opsteker voor Cobie, die haar harde werken beloond ziet worden. Ook Emma Heemrood voor Louise Sloos en Sandra Owel voor Anna Parlevliet, vielen weer sterk in en laat zien dat trainer Wim Bouckaert een luxe probleem heeft in zijn selectie. En dan nog te denken dat vandaag Nikki Krayenoord ontbrak vanwege vakantie en Jeanine de Vries en Yara Haasnoot helaas nog een tijdje geblesseerd zijn. Achterin zat het potdicht vandaag, met Lisan Kranenburg en Anouschka Wolvers als grote uitblinkers deze wedstrijd. Het slotakkoord was voor Sandra Owel. Een prachtig afstandsschot dat eigenlijk de hele middag samenvatte.

Rijnvogels heeft eindelijk haar visitekaartje af kunnen geven in de 1e klasse met een goed resultaat. Over het spel was al weinig te klagen, maar de beloning was er nog niet. Vandaag wel en dus gaan we vol vertrouwen de volgende wedstrijd tegemoet tegen koploper Reiger Boys. Wederom een uitwedstrijd tegen een topploeg uit de competitie. We gaan weer vol voor de winst en er samen met de tegenstander een mooie wedstrijd van maken. Voor dit weekend een dikke pluim voor de ploeg en nog lekker even nagenieten van deze prachtige winstpartij!