Vrouwen 1 overtuigend langs hoofdklasser Maarssen

Ook de tweede oefenwedstrijd in 2017 is door de ploeg van Wim Bouckaert in winst omgezet. Tegenstander Maarssen werd van het kastje naar de muur gestuurd, keek snel tegen een ruime achterstand aan en moest helaas na ruim een uur spelen de pijp aan maarten geven vanwege een blessure en te weinig personeel op de bank. Dat was jammer, maar in de tijd dat er wel werd gevoetbald liet Rijnvogels zien dat het in de afgelopen twee weken weer een flinke stap voorwaarts heeft gemaakt. Een knappe 3-0 overwinning tegen de nummer 5 van de hoofdklasse is een uitslag die staat.

Na twee minuten aftasten nam Rijnvogels het heft in handen en gaf dat de rest van de wedstrijd niet meer af. Na vier minuten was het dan ook al raak. Sandra Owel kon met een inworp Louise Sloos bereiken en met een mooie boogbal van zo’n twintig meter voor het doel over de keeper was de score geopend.

In de twaalfde minuut was het direct weer prijs. Een mooie rappe aanval van achteruit via keepster Laura Kuijt, Anique van der Klaauw en Lisan Kranenburg kwam terecht bij de op snelheid geraakte Claudia Owel die met een mooie voetbeweging de bal in de lange hoek deponeerde.

De koek was nog niet op want er zat nog een prachtige goal aan te komen. Halverwege de eerste helft werd er na goed druk zetten een flitsende counter ingezet die met Mirjam Gerling een perfect eindstation kende. De snelle rechtsbuiten ontving de bal, speelde haar directe tegenstander uit en knalde het leer met haar favoriete rechterbeen in de touwen.

De 3-0 na een klein half uur spelen was voor Maarssen het sein om terug te zakken en de schade te beperken. Rijnvogels kon heerlijk aan het veldspel schaven en was heer en meester in eigen huis. Veel positiewisselingen en iedereen was constant in beweging. Mooi om te zien van de zijkant. Onder andere Emma Heemrood speelde als verdedigende middenvelder een uitstekende wedstrijd.

Helaas geen goals meer na de flitsende openingsfase maar wel nog wat kansen voor onder andere Anouschka Wolvers en Jannette van Belen, respectievelijk over en geblokt. Helaas moest na een uurtje spelen de tegenstander opgeven vanwege personele problemen na een blessure geval. Dat was heel erg jammer, maar niks aan te doen.

Rijnvogels kan zeer tevreden terug kijken op de tweede oefenpot van dit kalenderjaar. Deze week hard trainen en volgende week zaterdag weer een nieuwe testwedstrijd, ditmaal tegen zaterdag 2e klasser Jodan Boys. Aftrap is wederom 14.30 uur op De Kooltuin.