HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 op wilskracht naar veilige haven

Helemaal leeg geknokt, pijn geleden, maar met een grijns van oor tot oor klonk het laatste fluitsignaal als muziek in de oren voor alles wat Rijnvogels lief was. Wat een heroïsch gevecht werd het op sportpark Treffers Heech, waar onze meiden zich verzekerde van nog een seizoen hoofdklasse voetbal. De heerlijke treffer van het hoofd van aanvoerder Anique van der Klaauw in de eerste helft betekende na negentig minuten een prima reden voor een feestje.

Na een aantal mislukte wedstrijden heeft Rijnvogels laten zien dat het nog steeds de vechtmachine is wat het al zo vaak heeft laten zien. De ploeg heeft kei- en keihard gewerkt en kreeg daar ook het loon voor. Op het natuurgras in Driezum, noord Friesland, was het knokken geblazen waarbij Rijnvogels op wilskracht een terechte overwinning boekte. Weinig weggegeven en aanvallend gevaarlijker dan VIOD. Oogstrelend was het allemaal niet, maar het wierp zijn vruchten af. Rijnvogel startte agressief tegen het vaardige VIOD, wat op een zwaar veld de bal aardig rond kreeg. De over-mijn-lijk mentaliteit van Rijnvogels zorgde voor nul gevaarlijke momenten voor het hok van doelwacht Wendel van Riemsdijk. De passie spatte er vanaf minuut één vanaf bij de Katwijkse dames en de thuisploeg had het er knap lastig mee. Zo waren Claudia Owel en Loraine Kuijt voorin echte handenbinders voor de Friese defensie en konden Bente Boogaard, Louise Sloos en Tirza Kromhout ze een aantal keren gevaarlijk wegsturen. Na twintig minuten was een corner de inspiratiebron voor de enige goal van de wedstrijd. Bente Boogaard liet de bal precies op het juiste plekje in de zestien ploffen en Anique van der Klaauw liep er met een noodgang tegen aan. Resultaat: een keiharde kopbal die onhoudbaar was voor de Driezummer defensie en de eerste treffer van het seizoen voor onze captain. En op een geweldig belangrijk moment in het seizoen. Heerlijk en broodnodig voor het team.

Na rust dezelfde opdracht. Knokken en vol overgave aanvallen wanneer het kan. VIOD was wat meer aan de bal, maar kreeg het niet voor elkaar om een gaatje in de hechte defensie te vinden die als een vorst speelde deze middag. Beide ploegen zochten na de thee naar de bevrijdende ontlading. Zo moest Wendel van Riemsdijk eenmaal met een mooie zweefduik een slappe kopbal uit de bovenhoek klemmen en bleef Rijnvogels levensgevaarlijk in de tegenstoot na goed druk zetten. De haast bij VIOD en de zenuwen bij Rijnvogels werden steeds erger, maar dat veranderde eigenlijk niets aan het spelbeeld. Na vijf minuten blessuretijd blies de uitstekende leidsman af en was de ontlading groot bij de Kooltuinbewoners. De uitslagen op de andere velden waren immers positief voor handhaving en was een feestje aanstaande. Nadat het bericht bij ons was aangekomen dat IJzendijke had verloren was dat natuurlijk het sein voor een feestelijke terugreis. En dat kunnen onze meiden meer dan goed. Twee wedstrijden voor het einde van het seizoen al zeker van nog een jaar hoofdklasse. Een top prestatie waar we super trots op zijn, nog meer dan op deze keurige overwinning. Een compliment voor het HELE elftal en al onze trouwe volgers, die gisteren ook weer de moeite hadden genomen om dik twee uur onder warme omstandigheden in de auto te zitten om ons te supporten. Ook bij hun was de ontlading groot. Al met al een geweldig weekend, waarin de ploeg een prachtige prestatie op de mat heeft gelegd.

Statistieken: 

’21 0-1 Anique van der Klaauw

13/05/2018


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media