HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 op stoom richting competitie

In sneltreinvaart richting de competitie, dat is wat Rijnvogels wilt. Want de dames moeten bij de hervatting direct all-in gaan tegen koploper Klarenbeek en daarna het gaspedaal nog een keer minstens even diep intrappen in Zeeland tegen Smerdiek. Alles staat in het teken daarvan en dus moet een gedegen oefenprogramma het vlaggenschip volledig geprepareerd ten strijden laten trekken. De derde testwedstrijd tegen Jodan Boys liet in ieder geval zien dat het toe is aan de grote uitdaging. Het werd 5-1 voor de roodhemden.

Het was al snel raak vanmiddag. Terwijl de eerste fluittonen van scheidsrechter Van Es nog na galmden was Anna Parlevliet van rechts al ten strijden getrokken en haar voorzet zeilde over alles en iedereen heen bij de tweede paal binnen. Binnen de handvol minuten zat ook de tweede er al in. Via links werd er doorgebroken en na terug leggen van Jannette van Belen was het Louise Sloos die met een droge knal van 25 meter de tweede van de middag op het bord zette.

Jodan Boys werkte zich een slag in de rondte om er een wedstrijd van te maken maar kon in de beginfase geen antwoord geven op het spel van Rijnvogels. Een bekeken balletje van Sandra Owel bediende de frivool spelende Tirza Kromhout en met een bekeken lob stond na 18 minuten ook de derde goal achter de naam van Rijnvogels. Een bliksemstart, maar helaas werd en daarna te geforceerd gezocht naar meer doelpunten en er slopen wat slordigheden in het spel van de thuisploeg. De bezoekers bleven keihard werken en kwamen door opheffen van buitenspel van Rijnvogels kant (lang leve de nieuwe regels) met een steekballetje voor keepster Laura Kuijt die geen antwoord had op het daar op volgende 1 tegen 1 duel.

Na rust en iets georganiseerder Rijnvogels wat rustiger op zoek ging naar meer doelpunten. Na 54 minuten werd de vierde treffer van de middag genoteerd. Het was wederom Louise Sloos die net als vorige week met een bekeken boogbal de keeper wist te verschalken en de handen op elkaar kreeg. Achterin werd er niets meer weg gegeven en het was een mooi moment dat Yara Haasnoot een half uurtje kon meespelen na een slepende enkelblessure die haar de eerste seizoenshelft aan de kant had gehouden.

De aanvalsdrift van Rijnvogels werd niet beloond en het werd allemaal iets te frivool en slordig. Het treffen kabbelde naar het eind toe en Jannette van Belen had nog wel honger naar een goal. Een afvallende bal van de diepgaande Tirza Kromhout kwam voor de voeten van de aanvalsleider en het geplaatste schot was de keeper almachtig.

Een handvol treffers tegen een hardwerkend team waar Rijnvogels vooral in balbezit was. De goals waren van grote klasse en het veldspel soms wat slordig maar ook was het even vaak genieten geblazen. Volgende week de laatste grote test wanneer de reserves van hoofdklasser Ter Leede op bezoek komen. Er wordt alweer handenwrijvend uitgekeken naar deze generale repetitie.

De competitie start komt dichterbij, de speelsters werken keihard om goed voor de dag te verschijnen en houden elkaar scherp. Samen voor een doel strijden, dat is wat het devies voor de komende weken en maanden.

Statistieken:
’02 1-0 Anna Parlevliet
’04 2-0 Louise Sloos
’18 3-0 Tirza Kromhout
’28 3-1 Jodan Boys
’54 4-1 Louise Sloos
’84 5-1 Jannette van Belen

29/01/2017


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media