Vrouwen 1 op karakter naar belangrijke zege

Ons vlaggenschip heeft op de velden van Olympus in Utrecht steengoede zaken gedaan door te winnen van de studenten van Odysseus ‘91. Een achterstand werd voor rust in een mum van tijd omgebogen naar een 1-2 voorsprong en dat bleek ook de eindstand te worden. Door de overwinning van de Kooltuin bewoners is er meer lucht in de strijd om handhaving. Het gaatje met de staartploegen is geslagen en er is de kans om die in de volgende speelronde nog verder te vergroten.

Het etiket van degradatiekraker dekte de lading voorafgaand aan de wedstrijd enigszins. Rijnvogels een punt en Ody twee punten boven de streep. Op het veld bleek het een ware slijtageslag te gaan worden. Vechtvoetbal tot en met en veel direct spel richting het vijandelijke doel. Rijnvogels bleek zonder echt goed aan de bal te zijn dominant op de helft van de tegenstander. Fel en met overtuiging werd de tegenstander bestreken en dat leverde goede kansen op. Loraine Kuijt poeierde op de lat en Bente Boogaard wist binnen te tikken, maar volgens de zeer gretige vlaggenist van de thuisploeg was het buitenspel. Meer dan genoeg kansen de eerste helft voor Rijnvogels en als je die dan niet maakt treedt er een oude voetbalwet in werking. De eerste de beste aanval van de paars witten was gelijk een goal. Een van de wetten van de hoofdklasse. Wedstrijden worden op details beslist en dit is een mooie les. Beter dan de tegenstander, jezelf niet belonen en hem daarna om de oren krijgen. Rijnvogels richtte zichzelf op en werkte zich een slag in de rondte. Na nog meer kansen wisten de vandaag in het wit zwart getooide formatie de boel volledig om te draaien. Eerst was het Claudia Owel die diep werd gestuurd, de scheidsrechter liet de grensrechter eindelijk eens staan, omspeelde de keepster en de bal rolde keurig in het lege hok. Een goeie opsteker want niet veel later werd Loraine Kuijt weggestuurd. Iedereen verwachtte een voorzet, maar de pijlsnelle linksbuiten was iedereen te slim af door de bal in de korte hoek tegen de touwen te laten ploffen. Een prachtige combinatie tussen Bente Boogaard en Louise Sloos had de beslissing moeten zijn, maar de inzet was niet hard genoeg.

Aan de thee en opportunisme moest de tweede helft de doorslag gaan geven. En ondanks dat Rijnvogels erg naïef omging met de gemaakte afspraken in de rust verscheen het toch drie keer alleen voor de keeper van Odysseus. Loraine Kuijt, Bente Boogaard en Claudia Owel kregen alle drie de kans om het duel in het slot te gooien, maar dat gebeurde helaas niet. Met soms wat paniekvoetbal werd het vrouwen en kinderen eerst. De punten moesten mee naar Katwijk. Bikkelen op het middenveld, lopen op elke bal en de gevaarlijke aanvallers van Ody aan de ketting houden. Dat ging uitstekend, maar toch wisten de studenten in de tachtigste minuut er doorheen te glippen aan de linkerkant. Billen knijpen voor iedereen die Rijnvogels lief heeft. De bal werd breed gelegd, met een teenlengte gemist door de eerste en de bal leek voor het intikken voor de andere meegelopen aanvaller van Odysseus. Invaller Danique van Leeuwen gooide haar hele hebben en houden voor de bal een voorkwam dat de zege de Rijnvogels zou ontglippen. Een geweldige verdedigende actie die aan het eind van het seizoen weleens heel kostbaar kan zijn. Nog tien minuten overleven en dat lukte. Joni Schenk en Lisan Kranenburg wierpen zich deze middag op als veldmaarschalken en gingen voorop in de strijd met hun team. Het verlossende eindsignaal van de uitstekende scheidsrechter klonk als muziek in de oren.

De ploeg van Wim Bouckaert heeft zich helemaal leeg geknokt deze middag en kreeg loon naar werken. Er is een hele belangrijke stap richting handhaving gezet. Acht punten voor op de directe degratie en respectievelijk vier en zeven punten voorsprong op de p/d plaatsen. De strijd is nog lang niet gestreden, maar dit is een heerlijke opsteker. Voordat het avontuur in de hoofdklasse na de Pasen verder gaat, staat er nog een prachtige oefenwedstrijd op het programma. Woensdag speelt Vrouwen 1 om 19.45 uur in stadion Het Kasteel tegen Sparta. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.