HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 | Ook de laatste bekerwedstrijd in winst omgezet

9 uit 3 en op naar de competitie

Nadat vorige week het ticket in het KNVB Beker al werd verzilverd met een zesklapper tegen het tweede van Saestum trok de Rijnvogels karavaan naar Zwolle om de laatste poulewedstrijd van de campagne te spelen. Een flinke trip naar de kersverse 1e klasser waarbij de KNVB zich toch eens achter de oren moet krabben of zulke reisbewegingen nodig zijn in deze fase van het seizoen. Voor het al geplaatste Rijnvogels een mogelijkheid om wat spelers rust te geven om volledig voorbereid aan de start van de Topklasse te staan.

In de eerste helft trof Rijnvogels een zeer enthousiast en energiek VV Berkum wat dit seizoen gaat uitkomen in de 1e klasse. De Katwijkers waren wat slordig aan de bal en kwamen daardoor moeizaam tot kansen. De thuisploeg zette daar veel strijd en passie tegenover en kwam halverwege het scheiden van de markt tot een schot wat hoog over ging na een goede voorzet vanaf rechts. Bij Rijnvogels ontbrak het aan een goede eindpass en dus moest er in de 2e helft orde op zaken gesteld worden. Het systeem werd iets omgegooid en daardoor werd er meer kwaliteit geleverd aan de bal. Nadat spits Jeanny Harders de bal uit een ingooi goed liet vallen op Wilan Gies Broesterhuizen wist zij met een vernuftig steekballetje de diepgaande Romy Speelman te bedienen die op haar beurt knap het overzicht behield en de bal breed gaf op de mee gespurte Justine Jansen. De buitenspeler twijfelde geen moment en knalde de bal met veel overtuiging in de rechterbovenhoek. Een hele mooie treffer op deze herfstachtige zaterdagmiddag. Daarna volgden nog enkele kansen maar de echte inspiratie ontbrak om nog een versnelling hoger te gaan spelen. Het duel werd professioneel uitgespeeld en met veel rust aan de bal kwam Rijnvogels niet meer in de problemen.

Een kleine overwinning voor de Katwijk Binders. Het vizier kan nu eindelijk echt gericht gaan worden op de start van de competitie tegen het sterke Wartburgia uit Amsterdam. Gaat Rijnvogels weer hoge ogen gooien in de Topklasse? Er staat een sterke spelersgroep met veel kwaliteit, er kan met vertrouwen uitgekeken worden naar het eerste treffen op het hoogste amateurniveau van Nederland.

18/09/2022


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media