HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 ontwaakt goed uit de winterslaap

Na een heerlijke vakantie van drie weken stond de groep vorige week zaterdag weer fris en fruitig op het trainingsveld. Er is hard gewerkt deze week en dan is het heerlijk om weer een wedstrijdje te kunnen spelen. De technische staf heeft gezorgd voor een aantrekkelijk oefenprogramma. Jong VV Alkmaar kwam afgelopen zaterdag op bezoek en het werd een boeiend treffen waarbij de ploeg van Wim Bouckaert, ondanks de 1-3 nederlaag, goed mee kon komen tegen de beloften die de komende jaren de stap moeten gaan maken naar de Eredivisie.

Jong VV Alkmaar (vorig seizoen nog onder de naam van Telstar spelend) was technisch beter onderlegd dan Rijnvogels, maar de thuisploeg maakte tactisch een sterke indruk waardoor het spel grote fases op de helft van de blauwen uit Alkmaar afspeelde. Zeker de eerste fase van de wedstrijd speelde Rijnvogels uitstekend. Helaas liet de fantastische voorhoede van Alkmaar twee keer op mooie wijze van zich spreken door in de 18e en 21 minuut tweemaal prachtig te scoren na een uitval. Rijnvogels moest even op de reset knop drukken, maar de wedstrijd bleef redelijk in evenwicht.

Ondanks dat de semi-profs van VV Alkmaar langer en vaker in training zijn dan de meiden van Rijnvogels, maakte de thuisploeg in de laatste fase het betere van het spel. Er werden gevaarlijke momenten gecreëerd en Claudia Owel wist op fantastische wijze de aansluitingstreffer te scoren. Van links mooi naar binnen snijden en de bal met binnenkant voet plaatsen in de kruising bij de tweede paal. Volgens velen, en terecht, het hoogtepunt van de wedstrijd. Helaas werd veel te snel de derde treffer voor de bezoekers bijgeschreven. De bal werd over inval keepster Brenda van den Berg heen gewipt en Jaclyn Leiwakabessy kon de stuiterbal net niet voor de lijn wegwerken. Rijnvogels kreeg nog een aantal goede mogelijkheden op de 3-2, maar deze mocht niet worden bejubeld.

Helaas, maar Rijnvogels kan terugkijken op een sterke wedstrijd. Het tactische gedeelte gaat met stappen vooruit, al moet er links en rechts nog wat gesleuteld worden voordat het team klaar is voor de competitie. Fysiek staat Rijnvogels er goed op, zo kort na de winterstop. Over vier weken is pas de herstart van de competitie en dus is er nog tijd genoeg. Volgende week komt er weer een prachtige tegenstander naar De Kooltuin. Jong ADO Den Haag komt vanuit de Hofstad om 14.30 uur tegen ons spelen. Drie jaar geleden werd het 2-2 in de dichte mist en het zou mooi zijn als dat resultaat minimaal te evenaren valt. We kijken er al handenwrijvend naar uit.

Statistieken:
’18 0-1 Jong VV Alkmaar
’21 0-2 Jong VV Alkmaar
’80 1-2 Claudia Owel
’82 1-3 Jong VV Alkmaar

14/01/2018


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media