Vrouwen 1 onderuit in leuk oefenduel

Eindelijk de juiste weerstand

In een levendig en leuk treffen met de toptalenten van eredivisionist VV Alkmaar heeft ons vlaggenschip een goede indruk achter gelaten. Na de ruime overwinningen tegen louter 1e klassers moest het nu echt aan de bak. De 1-3 nederlaag liet zien dat Rijnvogels over een goed team bezit, maar dat enkele zaken nog wat aandacht behoeven. Een mooi meetpunt een kleine twee weken voordat het echte werk start.

De beginfase was vandaag eens niet voor de Kooltuinbewoners. VV Alkmaar kwam al snel op voorsprong, er zat een luchtje van buitenspel aan de openingstreffer. Rijnvogels rechtte de rug echter al weer snel en kon voetballend prima mee in het eerste bedrijf. Het was iets meer aan de bal en wist in de 12e minuut op gelijke hoogte te komen nadat Wilan Gies Broesterhuizen in twee pogingen raak wist te mikken. Een interessant treffen ontspon zich op De Kooltuin. Ook op tactisch gebied, want Rijnvogels trof in VV Alkmaar een team wat in een ongewone formatie speelde van wat je normaal in wedstrijden tegen komt. Eenmaal waren het de bezoekers die dicht bij een treffer waren, maar de bom werd gelukkig bijtijds onschadelijk gemaakt.

Met wat wisselingen in de tweede helft kon Rijnvogels er weer tegen aan. Het werd naar mate de wedstrijd vorderde ook een conditionele slag en ook dat is op de lange termijn helemaal niet erg. Alkmaar ging meer op de deur bonzen en wist in het laatste kwart de wedstrijd naar hun hand te zetten. Details maken op dit niveau de dienst uit en dat wordt genadeloos afgestraft. Rijnvogels deed wat het kon om de aansluitimgstreffer op de borden te zetten, kwam een aantal keer gevaarlijk door via de flanken en het was Lavinia Poku met een geweldige poeier die het dichtst bij was. Het fantastische schot spatte uiteen op de lat.

De eerste nederlaag van het seizoen, maar eentje waar je mee verder kan. Omdat de laatste opponent in het bekertoernooi , SSS VR2, is gediskwalificeerd wordt er nog vier keer getraind tot aan de start van de topklasse. Rijnvogels is er bijna klaar voor, nog even de puntjes op de i zetten de komende week.