HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 onderuit in derby

Promovendus niet in goede doen tegen Ter Leede 
Een harde les rijker en een illusie armer vertrok Rijnvogels weer van sportpark de Roode Molen. Waar vooraf geloof was in een goede afloop, zeker met in het achterhoofd de uitstekende wedstrijden tegen Stedoco en Wartburgia, was daar in de praktijk geen moment sprake van. Ter Leede walste in het eerste bedrijf over Rijnvogels heen, dat een zeer slechte dag kende.
Een derby die weinig kenmerken had van een burenruzie, in de goede zin van het woord. Ter Leede, met een fantastisch spelende Kitty Susan als grote aanjager, had de boodschap begrepen en ging vol gas van start. Rijnvogels liet in het begin de bal aardig rond gaan, maar kwam niet in de duels en moest in veel te grote ruimtes verdedigen. Dan is de ploeg kwetsbaar en moeten er veel te veel onnodige meters gemaakt worden. Ter Leede maakte daar dankbaar gebruik van en demarreerde na een half uur al naar een 3-0 voorsprong. Een lesje topklasse voetbal.
Na rust een iets beter Rijnvogels, maar nog steeds niet goed genoeg om de rood-gelen pijn te doen. De bal bleef wel wat langer in bezit maar helaas was de wedstrijd al lang gespeeld. Toch kwamen de bezoekers er nog een aantal keer gevaarlijk uit, maar de echte dadendrang ontbrak om nog een eretreffer te maken. Na een dik uur kwam Ter Leede op 4-0 uit een standaardsituatie en daarna was de wedstrijd wel gespeeld. Ondanks dat Rijnvogels een verloren wedstrijd speelde was er toch een fantastisch hoogtepunt te melden. Sanne van Beelen maakte na ruim een jaar haar rentree in de hoofdmacht. In recordtijd hersteld van een kruisbandblessure, dat is een persoonlijk hoogtepunt maar ook fantastisch nieuws voor de promovendus.
Conclusie? Rijnvogels moet over een fitte selectie beschikken, een goede dag hebben en met zelfvertrouwen spelen om het tegen de absolute topploegen een resultaat te halen. Vorige week tegen Wartburgia lukte dat wel, een stapje hoger tegen Ter Leede niet. Na de droomstart weer met de voetjes op de grond. Geen schande, maar er had veel meer in gezeten deze wedstrijd. Uithuilen, de rug rechtten en volgende week weer met goede aan de aftrap verschijnen tegen Eldenia.
Scoreverloop
‘10 1-0 Ter Leede
‘17 2-0 Ter Leede
‘31 3-0 Ter Leede
‘65 4-0 Ter Leede

06/10/2019


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media