HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1: Oefenwedstrijd met twee gezichten

Rijnvogels heeft haar laatste oefenwedstrijd voordat het echte werk gaat beginnen verloren van topklasser RVVH. In de eerste helft speelde Rijnvogels zeer plichtmatig en futloos en keek het dan ook tegen een pijnlijke 0-3 achterstand aan bij rust. Dat mag van zijn leven niet meer gebeuren en de spelers moet daarvoor in de spiegel kijken. De tweede helft was de ploeg van Wim Bouckaert weer redelijk de oude en legde het de Ridderkerkse counterploeg het vuur aan de schenen en had een ‘puntendeling’ terecht geweest. Eindstand: 2-3.
Voetbal moet leuk, avontuurlijk en op de hoogste versnelling zijn. Dat zijn de ingrediënten die Rijnvogels tot een uitstekende ploeg maken. Helaas waren die in de eerste helft niet aanwezig. De ploeg voerde keurig haar taken uit, maar met een veel te lage intensiteit. De vechtlust ontbrak en er werd in balbezit verstoppertje gespeeld waardoor veelal de lange bal werd gehanteerd. De doelpunten tegen waren hier een vertaling van. Het moet allemaal een tandje sneller en met meer beleving. Ondanks dat had Rijnvogels veelal de bal en kon het goed mee met de topklasser. RVVH doet het uitstekend bij haar rentree op het allerhoogste niveau en spaart goed haar puntjes met een fantastische vijfde plaats in de winterstop.
De beide teams wisten uit voetballende acties maar weinig voor elkaar te krijgen. Er zat geen avontuur in het spel en de bal werd plichtmatig naar elkaar toegeschoven. Jannette van Belen was vlak voor rust de eerste die met een individuele actie wat wilde forceren en dat leverde direct een kans op, maar RVVH pareerde uitstekend. Ook Romy Scherpenzeel kon met haar rechterbeen naar binnen snijden, maar mikte aan de verkeerde kant van de paal.
Na rust moet het niet perse anders, maar wel een stuk beter. Gooi de schroom van je af en gas geven. Als je diep gaat sprinten, alles met overtuiging, tweede ballen winnen door goed te positioneren en werk beter samen door niet allemaal diep te gaan of naar de bal te komen. Lef tonen, laten zijn dat wij Rijnvogels zijn.
En dat gebeurde. Gelijk na rust tapte de thuisploeg uit een ander vaatje en kon het via Claudia Owel een kans noteren. De sterk ingevallen Naomi van der Horst wist samen met Jannette van Belen de blauw witte defensie wat angst in te boezemen. Nadat een goal voor onduidelijke redenen werd afgekeurd was het in de zeventigste minuut dan toch raak. Naomi van der Horst werd goed in de loop bediend en met een leep puntertje was de aansluiting gemaakt. De inhaalrace was gestart en zeven minuten later was het de hardwerkende Loraine Kuijt die de 2-3 op de borden zette. Rijnvogels probeerde alles op alles te zetten om de geleden schade goed te maken, maar RVVH verweerde zich kranig en wist met de oefenwinst naar huis te gaan.
Een leuk oefenduel met twee gezichten. Wat Rijnvogels hieruit mee moet nemen? Dat er nog wat werk aan de winkel is de komende week, maar wanneer het dit stapje weet te maken ons vlaggenschip sterker voor de dag gaat komen dan voor de winterstop. Het trainingskamp in Portugal heeft de ploeg heel goed gedaan en we zijn dichter naar elkaar gegroeid. Echter zal het team moeten beseffen dat Rijnvogels de prooi is bij de hervatting van de hoofdklasse en dat elke ploeg ons pijn wilt doen. Spelen en trainen alsof Rijnvogels zelf de jager is, met meer vuur en avontuur. Dan gaat het goed komen in de tweede seizoenshelft.
Volgende week tegen Odysseus ’91 de hervatting van de hoofdklasse. Rijnvogels zal er staan in deze van oudsher lastige uitwedstrijd voor de Kooltuinbewoners.
Statistieken:
’07 0-1 RVVH (eigen doelpunt)
’35 0-2 RVVH
’43 0-3 RVVH
’70 1-3 Naomi van der Horst
’77 2-3 Loraine Kuijt

03/02/2019


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media