Vrouwen 1 niet opgewassen tegen de koploper

Met alle goede bedoelingen vooraf en tijdens de wedstrijd ten spijt is Vrouwen 1 gisteren tegen een flinke nederlaag aangelopen. Rijnvogels speelde niet slecht en werkte hard, maar koploper Jong Heerenveen pakte de cadeautjes die door Rijnvogels werden weggegeven gretig uit. Toen de ban was gebroken liepen de Friezen uit naar een geflatteerde 0-7 overwinning.
Rijnvogels startte uitstekend aan de wedstrijd en drukte de bezoekers terug naar achteren. De bal werd vroeg veroverd, al kwam het niet echt tot grote kansen. De eerste uitval van Heerenveen was wel direct raak en dat was een domper. Nadat de dramatische leidsman Kaijen zich ook nog eens ging roeren in het spel door een twijfelachtige bal die van de lijn werd gehaald tot doelpunt te promoveren was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Rijnvogels liet het er niet bij zitten en knokte door. Na een voorzet vanaf links werd Jannette van Belen hard in de rug gelopen en had Rijnvogels een penalty verdiend, maar dat werd weggewoven door de arbiter. Dat in de directe tegenaanval direct ook de 0-3 op het scorebord kwam mag Rijnvogels zichzelf aanrekenen door lamlendig terug te sjokken in plaats van er alles aan te doen om samen een doelpunt te voorkomen. Tot overmaat van ramp deed arbiter Kaijen na twintig minuten ook nog een duit in het zakje door een Friese handsbal in de Rijnvogels zestien niet te zien en er daarna keurig werd afgerond. Een nachtmerrie dus voor de thuisploeg, na twintig minuten met 0-4 achter. Tot bleef de ploeg hard werken en er het beste van maken, maar een foute bal net voor rust betekende ook nog de 0-5 voor Jong Heerenveen.
Ondanks de tegenslag en cruciale fouten in de eerste helft bleef Rijnvogels na rust keihard werken om er het beste van te maken. Het kreeg verschillende kansen op een doelpunt, maar moest er door weer twee flinke fouten nog even zoveel incasseren.
Als de ploeg blijft investeren in het nakomen van de afspraken en elkaar scherp houdt op trainingen en wedstrijden dan komt het wel goed in de hoofdklasse. Iedereen zal daarin zijn of haar steentje bij moeten dragen, want handhaven in de hoofdklasse zal bewerkstelligd moeten worden door het collectief dat Rijnvogels heet. Het is jammer om van de koploper te verliezen en met zo’n grote uitslag is dat natuurlijk al helemaal niet leuk. De uitslag is iets geflatteerd en dat had niet nodig geweest. Volgende week tegen Stedoco moeten er weer punten gepakt worden en die wedstrijd heeft Rijnvogels met rood potlood omlijnt in de agenda.