HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 : Niet goed, wel door naar de volgende ronde

Rijnvogels heeft zich na twee speelrondes al geplaatst voor de volgende ronde van de landelijke KNVB Beker. Het tweede van Saestum werd met 3-1 verslagen. Doordat RCL kantje boord met 4-3 wist te winnen van SC ’t Gooi is de volgende ronde een feit. De overwinning ging helaas niet gepaard met een aantrekkelijke wedstrijd. Natuurlijk is er de blijdschap, want nu al de tweede ronde halen is een prestatie van formaat. Maar er mag ook een kritische noot gekraakt worden over het spel van ons vlaggenschip. Dat moet beter en dat gaat ook beter worden in aanloop naar de competitie.

 

Nadat golfslagbad De Kooltuin weer watervrij was gemaakt kon er na een hoop tierelantijntjes pas om kwart voor een afgetrapt worden. Saestum, een jonge talentvolle ploeg die is gepromoveerd naar de 1e klasse, koos er voor om heel afwachtend te beginnen. De speelstijl van de bezoekers had overigens niet van doen met het feit dat het bij Rijnvogels maar niet lukte om de juiste versnelling te vinden. Er lagen zeeën van ruimte, maar het ontbeerde de thuisploeg aan precisie. Daarnaast was het energie niveau van de ploeg wel erg laag en dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Toch werd er de eerste helft nog genoeg gecreëerd. Zo had Claudia Owel driemaal de openingstreffer op de voet, maar de keepster en de paal waren een sta in de weg. Ook Jannette van Belen en Yara Haasnoot kwamen later nog oog in oog met de keeper, maar helaas geen goal.

 

Na twaalf minuten was het dan eindelijk raak. Uit een corner van Louise Sloos was het na twaalf minuten raak via een kopbal van Claudia Owel die via de binnenkant van het houtwerk bij de tweede paal binnensloeg. Een uitstekende goal. Er zat nog meer muziek in de standaard situaties. Wederom mocht Louise Sloos aanleggen en bij de tweede paal gooide Anique van der Klaauw haar hele hebben en houwen erin wat resulteerde in de 2-0. Een mooie beloning voor onze hardwerkende aanvoerder. De overwinning in principe in de knip, want de bezoekers hadden op enkele plaagstootjes na weinig in de melk te brokkelen in het eerste bedrijf.

 

Na de thee werd het een beetje wandel voetbal en deed Rijnvogels niet aan klantenbinding. Er gebeurde vrij weinig, op een afstandsschot van Saestum na wat eindigde op de kruising. Het duel kabbelde een beetje voort totdat de ingevallen Loraine Kuijt met een vernuftig balletje Jannette van Belen lanceerde en 1 op 1 met de keepster liet de spits haar klasse zien. Winst nu zeker in de tas, ondanks dat Saestum in de 89e minuut nog een goal wist te maken. Het doelpunt hadden de Zeister dames ook wel verdiend, want ze hadden zich de tweede helft aardig laten gelden.

 

Rijnvogels speelde deze wedstrijd misschien op 40% van haar kunnen. Dat kan een keer gebeuren, maar in de hoofdklasse wordt dit slordige spel en gezapig tempo genadeloos afgestraft. Een duidelijke les voor de ploeg. Hopelijk toont Vrouwen 1 zich een goede leerling, want aanstaande dinsdag staat er een hele leuke en speciale oefenwedstrijd op het programma. Het Nederlands Politie Elftal komt op bezoek en dat beloofd veel moois. Dit team is minimaal hoofdklasse waardig en dus zal er uit een ander vaatje getapt gaan worden. Gaat helemaal goed komen!

 

Statistieken
’12 1-0 Claudia Owel
’33 2-0 Anique van der Klaauw
’82 3-0 Jannette van Belen
’89 3-1 Saestum

10/09/2017


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media