HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1: Net niet genoeg voor drie punten

Het was tussen half drie en half vijf nagel bijten geblazen op De Kooltuin. Rijnvogels had de aanval op de koploper ingezet en had tot de allerlaatste seconde van de wedstrijd de kans om de drie punten in Katwijk te houden. Het werd uiteindelijk een puntendeling en daar zullen de bezoekers het meest blij mee zijn geweest. Rijnvogels had de tegenstander in de houtgreep maar wist helaas de genadeklap niet uit te delen. Twee gelijke spelen tegen de, tot vorige week nog ongeslagen, titelkandidaat zegt iets over het sterke seizoen van Rijnvogels tot nu toe.

Rijnvogels heeft gisteren bewezen dat het mee kan met de top in de 1e klasse A. Alleen moet het leren zichzelf nog meer te belonen op de momenten dat het er echt om gaat in de topwedstrijden. Iets wat zeker te weten goed gaat komen met deze talentvolle groep. Het was overigens een mooie ambiance op een winderige Kooltuin. Het was gezellig druk en de jongste meidenjeugd van de F7M mocht als eerste team vlaggen bij de opkomst van ons vlaggenschip. Een leuk extraatje en een goede stap om de afdeling nog beter met elkaar te verbinden. Terug naar de wedstrijd. Rijnvogels maakte het spel en Klarenbeek nam de verdedigende stellingen in en loerde op de levensgevaarlijke counter met de pijlsnelle spitsen. De eerste kans was voor de bezoekers, maar Laura Kuijt gaf direct haar visitekaartje af door te laten zien wie de baas is in de zestien. Het was aftasten de eerste helft en wachten tot het spektakel zou losbarsten. Voor rust kwam Rijnvogels wat meer in haar spel en wist via Claudia Owel en Tirza Kromhout met wat kleine kansjes aanspraak te maken op de openingstreffer. Eén minuut voor rust wist Anique van der Klaauw met een geweldige volley in de lange hoek het publiek bijna op de banken te krijgen. De inzet spatte echter uiteen op de lat.

Het tweede bedrijf was een stuk beter dan het eerste. Het gaspedaal werd steeds verder ingedrukt en de ingevallen spits Jannette van Belen kon een aantal keer goed bediend worden. Toch was het Klarenbeek dat uit het niets op voorsprong kwam en De Kooltuin even in rouw dompelde. Gelukkig rechtte Rijnvogels de rug en kwam het redelijk snel weer op gelijke hoogte. Een corner van Anouschka Wolvers werd na een kopbal van Jannette van Belen nog op de lijn gekeerd, maar Lisan Kranenburg gooide alles wat ze had voor de rebound en mocht de gelijkmaker aantekenen. Het was buigen of barsten voor de bezoekers. Direct daarna kwam Nikki Krayenoord uitstekend door op links en Jannette van Belen kwam keurig naar de eerste paal. Een aanval uit het boekje, maar de inzet belande enkele millimeters aan de verkeerde kant van de paal. Rijnvogels ging vol voor de drie punten maar moest ook blijven letten op de gevaarlijke counters van de bezoekers. Het bleef spannend tot het einde. Tirza Kromhout had daarvoor met een vernuftig boogballetje ook al de lat geraakt en in de slotfase wist Anique van der Klaauw een corner op nieuw in te brengen op het hoofd van Lisan Kranenburg die de bal bij Yara Haasnoot bracht. De inzet ging maar net over. Rijnvogels zette alles op alles en Klarenbeek kon alleen maar tegen houden. Lisan Kranenburg kapte de bal in de slotseconde af en mikte de bal met links naar de verre bovenhoek. De bal leek wel een kwartier onderweg, maar ook hier ging de bal weer enkele millimeters langs de verkeerde kant van de paal. Het had zou mooi kunnen als deze knappe actie van de vleugelverdediger binnen had gevallen.

Het grootste winstpunt van deze middag was dat Rijnvogels er stond voor elkaar toen het er echt om ging spannen. De tweede helft was sterk van de Kooltuinbewoners en ons vlaggenschip had de meeste aanspraak op de volle buit. Jammer dat het niet is gelukt, maar de wedstrijd heeft wel weer bevestigd dat Rijnvogels mee kan met de top. Nu nog de stap er naartoe maken. Dat is waar we de laatste zeven wedstrijden van het seizoen keihard voor gaan werken.

Opstelling: 
Laura Kuijt, Anna Parlevliet (’60 Yara Haasnoot), Jaclyn Leiwakabessy, Anique van der Klaauw (C), Lisan Kranenburg, Anouschka Wolvers (’68 Emma Heemrood), Louise Sloos, Nikki Krayenoord, Claudia Owel, Tirza Kromhout, Sandra Owel (’45 Jannette van Belen)

Statistieken: 
’57 0-1 Klarenbeek
’63 1-1 Lisan Kranenburg

Voor meer foto’s: FC Rijnvogels VR1 – Klarenbeek VR1

26/02/2017


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media