Vrouwen 1 | Nederlaag tegen DSE vrouwen 1

DSE – FC Rijnvogels (3-2)

Op een natuurgras veld werd bovenstaande wedstrijd in de motregen gespeeld in Etten-Leur. Dat is als je traint en speelt op kunstgras wel weer even aanpassen.

Toch is het Rijnvogels dat vanaf het begin de wedstrijd dicteerde en de beste mogelijkheden creëerde. Dat resulteerde in een aantal corners, waar Rijnvogels nog geen echt gevaar kan stichten, tot de 25e minuut als Daphne in ’t Veld haar hoofd tegen de bal zet en raak kopt, 0-1. Door het dominante spel van Rijnvogels wordt er aan de kant al gesproken over een grote uitslag. DSE gaat daar niet aan meewerken en trekt ten aanval. Het krijgt in de 34e minuut een vrije trap die in het doel van Rijnvogels verdwijnt en zo wordt het 1-1. DSE krijgt hier vleugels van en gaat de duels in als een Rugby wedstrijd en weigert de technische speelsters van Rijnvogels veel ruimte te geven om tot voetballen te komen. Tot de rust wordt er verder niets meer gecreëerd.

Na rust verwacht je een scherper Rijnvogels dat zich onder het fysieke spel van DSE uit probeert te spelen. Maar DSE geeft geen ruimte en put kracht uit het matige spel van Rijnvogels. De uitploeg laat zich zeer intimideren  door de tegenstander die in de 75eminuut op 2-1 komt. Rijnvogels gaat voor de gelijkmaker, maar krijgt al snel de kous op de kop en kijkt 10 minuten voor tijd tegen een 3-1 achterstand aan. Nog meer aanvallende impulsen worden ingebracht bij Rijnvogels en daarmee kan Justine Jansen vlak voor tijd de aansluitende treffer maken, 3-2.

In de resterende tijd gaat deze Rugby wedstrijd vrolijk verder, waarbij de scheidsrechter wel heel veel toelaat aan DSE kant. Daar maakt de thuisclub dankbaar gebruik van en zo slepen ze de overwinning tegen Rijnvogels binnen en gaan de Katwijkers zonder punten naar huis.

Hopelijk herpakken de dames zich snel en halen ze over twee weken de volle buit weer binnen.

Helaas geen foto’s deze keer, daar onze vaste fotograaf niet aanwezig was.