Vrouwen 1 naar eerste punt in knotsgekke wedstrijd

Rijnvogels staat op het bord in de hoofdklasse na het gelijke spel in de derby tegen Ter Leede. En een derby werd het. Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er zaterdagavond een 1-1 gelijkspel op het scorebord. Daar konden beide partijen enigszins mee leven. Al had bijvoorbeeld 6-6 een einduitslag de wedstrijd beter geïllustreerd.

Een echte derby dus waar de fouten zich opstapelden, de kansen voor beide teams niet op één hand te tellen waren en er werd gesmeten met de krachten. Het weerzien tussen de vele bekenden over en weer maakten veel passie en strijd los bij beide teams die natuurlijk niet voor elkaar onder willen doen. Rijnvogels had in de eerste helft de betere kansen. Het duurde een half uurtje voor dat de wedstrijd los kwam, maar daarna stapelde de thuisploeg kans op kans. Rijnvogels combineerde over de flanken en uiteindelijk was het in de veertigste minuut Loraine Kuijt die precies op de juiste plaats stond na een afgemeten voorzet van de mee opgekomen Joni Schenk. De eerste goal voor Rijnvogels in de hoofdklasse en nu moest er doorgedrukt worden. Er werden door de Sassenheimer defensie twee ballen van de lijn gehaald en enkele schoten konden de touwen niet doen bollen. In deze fase had Rijnvogels het karwei eigenlijk af moeten maken.

Na rust een compleet anders spelbeeld. Ter Leede gooide de schroom van zich af en werd sterker en sterk. Mede door de foutjes die in het spel van Rijnvogels slopen. De onderlinge afstanden werden steeds groter en na dik een uur spelen maakte Ter Leede de verdiende gelijkmaker. Wat er in het laatste half uur zich afspeelde is te veel om te beschrijven. Kansen voor Ter Leede om op voorsprong te komen, kansen voor Loraine Kuijt, Tirza Kromhout en Yara Haasnoot om het tij te keren. Ballen werden aan beide kanten van de lijn gehaald en beide teams kregen zelf een kans voor open doel om de drie punten naar zich toe te trekken. Ze gingen er allemaal niet in. Beide ploegen wilde winnen en hebben zich helemaal leeg geknokt om dit voor elkaar te krijgen. Het bleef bij 1-1 en dat is achteraf wel een terechte uitslag. Waar de regen in de slotfase met bakken tegelijk uit de hemel kwam floot de uitstekend leidende arbiter van dienst na 96 minuten vechtvoetbal voor het einde.

De eerste goal en het eerste punt ooit voor Rijnvogels in de hoofdklasse. Het is moeilijk in te schatten of de tevredenheid of teleurstelling nu overheerst. De eerste helft had Rijnvogels kansen om uit te lopen en de tweede helft had Ter Leede die. Laten we er het maar op houden dat het een terechte puntendeling is. Volgende week gaan we naar Heerhugowaard, waar we Reiger Boys treffen. Vorig seizoen twee spectaculaire wedstrijden waarin Rijnvogels zich uiteindelijk wel wist te belonen. We kijken er alweer naar uit…