HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1: Mooi schouwspel levert puntendeling op

De slag om Groningen is onbeslist gebleven. In een heerlijke wedstrijd, waar beide teams het beste aan de toeschouwers voorschotelde, werd het 1-1. Het werd reclame voor het vrouwenvoetbal. Met twee teams die op hun eigen manier graag de bal wilde hebben, veelvuldig de aanval opzochten en de duels niet schroomden. Waar Oranje Nassau met fantastisch positiespel misschien wat makkelijker onder de druk uit voetbalde, was het Rijnvogels met sterk spel wat de betere kansen kreeg. Al was met het oog op de ranglijst de eindstand voor beide teams misschien niet ideaal, kon men uiteindelijk toch wel leven met de puntendeling. Complimenten voor beide ploegen. Het affiche, de nummer 1 tegen de nummer 3, van een topwedstrijd in de landelijke hoofdklasse werd op het veld waar gemaakt. Alle ingrediënten zaten in deze wedstrijd. Soms sprankelend voetbal van beide teams, door de immense druk in fases veel balverlies, kansen, duels met het mes tussen de tanden en niet te vergeten een uitstekend fluitende scheidsrechter De Klein. Die net als de 22 actrices een groot compliment verdiende.
De wedstrijd. Een ‘ouderwets’ Rijnvogels schoot uit de startblokken. Bente Boogaard had als aanvalsleider deze middag direct haar ploeg op voorsprong kunnen zetten, maar de bal schoot op het zware kunstgrasveld net te ver voor haar uit waardoor de keeper de één op één kans kon blokken. Er ontspon zich een mooi schouwspel op sportpark Coendersborg. Helaas sloeg het noodlot toe voor Jeanny Harders en moest zij vroeg het speelveld verlaten. De ploegen gingen met elkaar de strijd aan en daarbij was de wind ook een belangrijke factor. Oranje Nassau speelde spectaculair combinatiespel, maar de oranje-zwarten kwamen nauwelijks tot echte kansen. Een scrimmage voor de goal van Danielle Hornes werd aan banden gelegd. Rijnvogels gevaarlijk aan de hand van Wilan Gies Broesterhuizen, maar kwam ook niet verder dan enkele speldenprikjes.
De tweede helft namen beide ploegen niet genoegen met een punt. De toeschouwers zaten op het puntje van hun spreekwoordelijke stoel en het was Rijnvogels wat steeds meer het initiatief nam. De bal ging beter rond en het kon langere tijd druk houden op de helft van de gastvrouwen. En dan sloeg weer de pech toe voor de Katwijkers. Een corner bij de eerste paal werd half geraakt en plofte in eigen doel. Euforie bij Oranje Nassau en nu was Rijnvogels aan zet. Onze rood-zwarte trots rechtte de rug en kwam met een antwoord. Waar de mentale weerbaarheid nog wel eens te wensen over liet na de winterstop, was nu het tegenovergestelde waar. Een paar minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk. Een corner bij de tweede paal werd door de sterk spelende Anique van der Klaauw terug het pak in gekopt en het was Jannette van Belen die met haar specialiteit haar ploeg weer op gelijke hoogte bracht. Een mooie kopbal richting de kruising.
Rijnvogels ging vol voor de winst en het was voor Oranje Nassau billen knijpen. Romy Scherpenzeel nam haar ploeg bij de hand en zette menig aanval van achteruit op. Telkens zat er een teentje, een voetje of een ander lichaamsdeel van de thuisploeg tussen om te komen tot die echte kans. Eenmaal buitenspel afgevlagd en op de andere momenten zat de aanvoerder van de Groningers er tussen. Zo’n moment was er toen de ingevallen Loraine Kuijt alleen voor de keeper kwam en met een uiterste krachtsinspanning de bal nog wist te bemachtigen. Zonder dat de goalie het merkte werd het gevaar onschadelijk gemaakt. Bente Boogaard had met een knappe achterwaartse kopbal zich onsterfelijk kunnen maken, maar de sluitpost van de thuisploeg stond op de juiste plaats.
Het werd met recht een topwedstrijd in de landelijke divisie. De vorm is terug bij Rijnvogels en het speelde als een team, nu zichzelf nog belonen met die overwinning waar het zo tegen aanhikt. Volgende week in de derby tegen RCL weer alles op alles zetten. De toeschouwers hebben genoten van een mooie voetbalmiddag.
Scoreverloop 
’69 1-0 Oranje Nassau (e.d.)
’75 1-1 Jannette van Belen

Klik op de blauwe F voor het fotoverslag van Els van Asten

05/05/2019


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media