HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 moet het doen met een puntje

Wanneer alles in een week lijkt tegen te zitten is het makkelijk om bij de pakken neer te gaan zitten. Gelukkig beschikt Rijnvogels over een vlaggenschip wat altijd weer komt boven drijven. Op het winderige sportpark van IJFC werkte Rijnvogels zich het snot voor de ogen en dat leverde bijna de volle buit op. Bijna, want twee minuten voor tijd wist de thuisploeg toch langszij te komen. Een domper? Misschien direct na het fluitsignaal wel, maar een dag later overheerst toch vooral het goede gevoel dat Rijnvogels alles nog in eigen hand heeft als het gaat om plaatsing voor de nacompetitie.

Het treffen met het stugge IJFC was er eentje waar met spanning naar uitgekeken werd. Een mooie uitdaging, want de ploeg uit IJsselstein heeft een reputatie om de betere ploegen uit deze competitie en koppie kleiner te maken. De beginfase was aftasten. IJFC moest het vooral hebben van het directe spel op de fysiek sterke spitsen en Rijnvogels probeerde wat meer te combineren en de ruimte achter de verdediging te zoeken. Door de speelstijl van IJFC werd er achterin 100% concentratie gevraagd, want wanneer er een balletje goed zou vallen is dat natuurlijk een kolfje naar de hand voor de aanvallers van de blauw-witten. De defensie opereerde foutloos in de eerste helft en dus kon Rijnvogels denken aan aanvallen. Nadat een afvallende bal van Claudia Owel door de keepster werd gepareerd, was het de momenteel in bloedvorm verkerende Tirza Kromhout die haar ploeg net als vorige week op voorsprong wist te zetten. Claudia Owel wist met een uitstekende individuele actie de bal voor te geven en onze nummer tien wist met een van haar befaamde loopacties op het juiste moment op de juiste plaats te zijn. Een mooie opsteker voor de Katwijkers. Daarna wist het nog enkele keren gevaarlijk te worden met snelle uitvallen via de gezusters Owel  en Roos Buckert. Louise Sloos en Tirza Kromhout lanceerde en assisteerde de aanvallers en Emma Heemrood knapte als centrale middenvelder het vuile werk uitstekend op. Anna Parlevliet, Jaclyn Leiwakabessy, onze aanvoerder Anique van der Klaauw en Lisan Kranenburg wisten door goed samenwerken de boel vrijwel altijd dicht te houden. En natuurlijk Laura Kuijt, die vlak voor rust haar ploeg weer eens op de been hield met een krachtige redding met assistentie van Anna Parlevliet die de bal daarna knap van de lijn wist te halen.

Aan de thee met een voorsprong en in de tweede helft de concentratie vasthouden. IJFC wilde wel, maar had niet de wapens om echt gevaarlijk te worden. Rijnvogels had zich goed voorbereid en wist IJFC redelijk ver van de goal te houden. Aan de andere kant bleven de bezoekers gevaarlijk door steeds de ruimte achter de verdediging te zoeken. Tirza Kromhout was er door samen met Roos Buckert, maar de bal naar opzij was net iets te hard. Tien minuten voor tijd speelde de pech weer op voor Rijnvogels. Aanvoerder en sterkhouder Anique van der Klaauw werd met twee benen in de mangel genomen en moest eraf met een pijnlijke enkelblessure. Dit leverde dan wel weer het debuut op van de 15-jarige Marieke van Hensbergen en dat betekent wederom een jeugdspeler die minuten maakt in het vlaggenschip. De wedstrijd moet uitgespeeld worden en de overwinning leek terecht naar Rijnvogels. Tot de slotseconden. Nog eenmaal pompte IJFC de bal richting de goal en er gaan twee speelsters naar de bal in plaats van één. De bal schiet door en IJFC maakt gretig gebruik van de geboden kans. Toch nog gelijk en door de uiterste krachtsinspanning botst Jaclyn Leiwakabessy met de doelpuntenmaker en moet Rijnvogels ook nog de wedstrijd afmaken met tien man.

Het was met het dagje wel, zaterdag 18 maart 2017. Rijnvogels krijgt de punten dit seizoen niet op een presenteerblaadje. Een beetje geluk is ook weleens fijn, maar aan het eind van de rit kan de ploeg van Wim Bouckaert in ieder geval stellen dat het niets cadeau heeft gehad en alles op eigen kracht heeft behaald. Door het behaalde punt heeft Rijnvogels alles nog in eigen hand. De ploeg bezit nog steeds een plekje in de top 4 wat recht geeft op nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Volgende week is het Super Saturday als de gehele top 6 elkaar treft in de competitie. Rijnvogels ontvangt nummer twee Reiger Boys. We kijken er al handenwrijvend naar uit.

Opstelling: 
Laura Kuijt, Anna Parlevliet, Jaclyn Leiwakabessy, Anique van der Klaauw (C) (’80 Marieke van Hensbergen), Lisan Kranenburg, Emma Heemrood, Tirza Kromhout, Louise Sloos, Claudia Owel, Roos Buckert, Sandra Owel

Statistieken: 
’32 1-0 Tirza Kromhout
’88 1-1 IJFC

19/03/2017


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media