HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 met zevenklapper uit de startblokken

Lekker om weer de wei in te gaan

 

Na vijf trainingen met een nog incomplete groep is ook ons vlaggenschip weer de wei in gegaan. Op een bloedhete Kooltuin is Rijnvogels begonnen met een nieuw hoofdstuk in de op dit moment in de hoogste versnelling zijnde geschiedenis van de afdeling. De talentenploeg van SC ‘t Gooi was de tegenstander. Waar de hitte een grote factor was op ons mooie hoofdveld, was dat in de eindstand niet te merken. De ploeg boekte een 7-0 overwinning. 

 

Rijnvogels trad aan met een team wat in vergelijking met het kampioensjaar liefst zeven nieuwe spelers telde. Daarnaast miste het om uiteenlopende redenen nog zes spelers die snel weer gaan aansluiten. Aan elkaar wennen was dus in het kort het gestelde doel van nieuwe trainer Wim de Jong. Die zag dat zijn nieuwe ploeg aardig zorgvuldig met de kansen om ging en redelijk tot goed positiespel, in een door de warmte iets te laag tempo, op de mat had gelegd. Nieuwe krachten Daphne Troost (mooie goal), Marin van der Meer, Kelly Steen en Mandy de Boer konden gelijk hun visitekaartje afgeven en deden dat goed. Overgekomen uit de jeugd zijn Dieneke Peterson en Sandy Wouters, die hun officieuze debuut hebben gemaakt en ongeveer een uur prima meespeelden. Ook Aranka de Wit heeft de stap van Vrouwen 2 naar het eerste gemaakt en luisterde haar debuut ook gelijk op met een doelpunt. De gebleven krachten namen het team bij de hand en wisten onder andere tot mooie goals te komen. Lavinia Poku maakte er drie en Loraine Kuijt twee. Drita Celaj en Wilan Gies Broesterhuizen blonken uit met onder andere een paar mooie assists. Jeanny Harders en Anique van der Klaauw coachten uitstekend van achteruit, haalden de angel uit de aanval van de bezoekers en durfden initiatief te nemen in de opbouw. 

 

Een prima aftrap van de lancering richting de vuurdoop in de topklasse. Door de warmte kon er niet negentig minuten lang in de juiste versnelling worden gespeeld, maar bijvoorbeeld de doelpunten waren mooi opgezet en afgemaakt. 

 

Op naar volgende week, dan staat het bekertreffen met HZVV op de kalender. De ploeg uit Hoogeveen is vorig seizoen gepromoveerd uit de 2e klasse en gaat nu het avontuur aan in de landelijke divisie. Voor de ploeg van Wim de Jong geldt dat er deze week weer een stap gemaakt moet worden op het trainingsveld en er de volle negentig minuten moet staan, want de beker is belangrijk voor FC Rijnvogels. Fijn om weer het veld op te mogen!

 

Statistieken

1-0 Loraine Kuyt 

2-0 Daphne Troost 

3-0 Lavinia Poku 

4-0 Aranka de Wit 

5-0 Loraine Kuyt 

6-0 Lavinia Poku 

7-0 Lavinia Poku

25/08/2019


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media