HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 | Met ruime bekerzege naar de volgende ronde

Rijnvogels walst na rust over Saestum heen

Een team wat mee wilt draaien aan de bovenkant van de Topklasse is aan haar stand verplicht om door de poulefase van de KNVB Beker te komen en dat heeft FC Rijnvogels gedaan. Met 6 uit 2 en 12 goals voor en 1 tegen zijn de Kooltuinbewoners verzekerd van een plekje in de knock-outfase van het bekertoernooi. Na een sterk begin van de wedstrijd zakte het spelpeil even in, maar na rust toonde Rijnvogels haar ware gezicht en wist met attractief en vermakelijk voetbal de toeschouwers te vermaken.

Rijnvogels stoof uit de startblokken en wilde laten merken dat er deze zaterdag met de ploeg niet te sollen viel. Het leverde na een mooie steekpass en 1 op 1 kans op voor Daphne Troost en even later een schietkans voor Romy Speelman maar deze werd geblokt. Het leek wachten op de openingstreffer echter lieten de Katwijkers zich een beetje in slaap sussen door de jonge maar talentvolle thuisploeg en moest zelfs toezien hoe een voorziet van Saestum op de lot plofte en Kaylee Ruitenbeek met een prachtige parade haar team in het zadel hield.

Na rust draaide de Rijnvogels motor vanaf de eerste seconde op volle toeren. Het was Ramona van der Harst die met een prachtige dieptebal Justine Jansen op maat wist te bedienen en de mee gesnelde Kim Zethof een niet te missen kans bood. Het was de eerste van veel want niet veel later was het de ingevallen Wilan Gies Broesterhuizen die heel wat Zeister spelers bezig wist te houden rond de middencirkel en uiteindelijk Drita Celaj aan het werk wist te zetten die op haar beurt Kim Zethof de diepte in stuurde. Daarna was het uitzoeken voor de goal en mocht Daphne Troost het laatste zetje geven. Het feest was nog lang niet voorbij want Romy Speelman veroverde rond de middenlijn de bal en zette Justine Jansen aan het werk. Met een mooie rush over de linkerflank ondernam ze een poging hoog in de korte hoek, de keepster kreeg er nog wel een handje tegenaan maar de vierde van de middag stond op de borden. Een corner van diezelfde Justine Jansen werd op waarde geschat door Danique Wuhl die bij de tweede paal haar eerste treffer in Rijnvogeldienst wist te maken. Helaas daarna wierp de blessure van Daphne Troost een grote schaduw over de wedstrijd. Na een botsing met de keeper van Saestum kwam zij ongelukkig op de grond terecht met op het oog een zware kwetsuur. Hier kon niemand wat aan doen maar op dit moment valt alleen de hoop uit te spreken dat het meevalt voor de spits die het zo fantastisch doet dit seizoen. Ondanks dat de schrik er flink in zat ging Rijnvogels door met goed voetballen. Het was Lotte Bovy die, na doorkoppen van Kim Zethof, op de juiste plek stond na een mooie corner van Romy Speelman. Na de vijfde treffer van de middag was de honger nog niet gestild en na een prachtige crosspass van Drita Celaj wist Justine Jansen de bal na vernuftig doorkoppen van Wilan Gies Broesterhuizen ijzig kalm in de lange hoek te schuiven.

Een goede wedstrijd van FC Rijnvogels waar de toeschouwers hebben kunnen genieten van mooi voetbal en dito goals, al zullen de Katwijkers ook de pijn en de zorgen voelen van het uitvallen van hun spits en hopen dat het allemaal meevalt. Aanstaande woensdag oefent de ploeg op de eigen Kooltuin tegen Sparta Rotterdam. Een mooie gelegenheid om het goede spel een vervolg te geven tegen de Kasteelbewoners. De goede vorm voor de competitie begint steeds beter zichtbaar te worden.

11/09/2022


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media