HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 met een zevenklapper langs ’t Gooi

Een uitstekend spelend Rijnvogels heeft in de wedstrijd tegen SC ’t Gooi zich van haar beste kant laten zien. Het is mooi om te zien dat dit team stappen maakt en nu ook in balbezit liet zien dat het wedstrijden volledig kan domineren. De promovendus kwam er geen moment aan te pas en werd helemaal zoek getikt door de Kooltuin bewoners. De teller stokte uiteindelijk bij zeven treffers en ook de thuisploeg kon er tussendoor nog eentje maken. Met nog een week trainen voor de boeg heeft Rijnvogels een uitstekende generale repetitie afgewerkt vlak voor de start van de hoofdklasse.

Vanaf de eerste minuut was het Rijnvogels wat de klok sloeg. ’t Gooi trok zich terug tot achter de middenlijn en Rijnvogels moest het spel maken. Daar werd deze middag gretig gebruikt van gemaakt. De kansen volgden elkaar op. Claudia Owel en Yara Haasnoot hadden van dichtbij de openingstreffer op hun voet, maar de keepster wist met twee uitstekende reddingen het vege lijf van ’t Gooi te redden. Naast dat het water uit de hemel bij vlagen weer rijkelijk vloeide regende het ook kansen voor Rijnvogels, waarbij de thuisploeg toch ook tweemaal gevaarlijk werd. In de 38e minuut wist Yara Haasnoot na goed door zetten de ban te breken en de openingstreffer op de borden te zetten. Nadat de lat en de paal waren geraakt wist Loraine Kuijt na een mooie voorzet haar eerste officiële goal voor Rijnvogels te produceren door weer precies op de juiste plaats te staan.

Na rust werd het een demonstratie partijtje waarbij Rijnvogels constant in balbezit was en een aantal uitstekende aanvallen op de dito kunstgrasmat van ’t Gooi wist te produceren. Het verschil werd na rust al snel drie toen uitblinker Anique van der Klaauw de rebound goed wist binnen te tikken. Onze aanvoerder wist niet veel later nogmaals te scoren door een bal die van de lat terugsprong heerlijk op de slof te nemen en de bal tegen de netten aan te beuken. Jannette van Belen wist een geweldige uitgemeten dieptepass van Nikki Krayenoord de keeper 1 op 1 tegendraads te verschalken en Anouschka Wolvers mocht na neerhalen van Claudia Owel via de penaltystip haar eerste van het seizoen binnen schieten. Het slotakkoord was voor spits Jannette van Belen die de bal mee kreeg, zich uitstekend los speelde en het zevental goals met een droge schuiver vol te maken.

Na een uitstekende wedstrijd met veel strijd tegen RCL, een matige beurt tegen Saestum, een goede wederopstanding tegen het Nederlands Politie Team en een gala voorstelling tegen ’t Gooi is Rijnvogels zo goed als klaar voor de competitie. De zes weken voorbereiding zitten er bijna op. Er is hard gewerkt en het is duidelijk hoe we dit seizoen moeten gaan beleven. Nog een week hard trainen en dan begint ons avontuur in de hoofdklasse. Het begint al te kriebelen….

Statistieken:
’38 0-1 Yara Haasnoot
’44 0-2 Loraine Kuijt
’48 0-3 Anique van der Klaauw
’71 0-4 Anique van der Klaauw
’74 1-4 SC ’t Gooi
’79 1-5 Jannette van Belen
’84 1-6 Anouschka Wolvers
’90 1-7 Jannette van Belen

Meer foto’s: SC ’t Gooi VR1 – FCR VR1

17/09/2017


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media