HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1| koploper maatje te groot voor vrouwen 1

Bovenkant topklasse nog te hoog gegrepen voor Rijnvogels

Geen schande om te verliezen van veruit de beste opponent die Rijnvogels tot nu toe heeft getroffen in de competitie. Saestum kwam, zag en overwon. Maar kreeg de overwinning zeker niet zonder slag of stoot in de schoot geworpen. Bij Rijnvogels gaf ditmaal niet iedereen direct thuis om voor een stunt te zorgen, maar uiteindelijk herstelde het zich goed en kan het tevreden terug kijken op het treffen met de tienvoudig landskampioen.

De Katwijkse formatie had vertrouwen getankt uit het treffen met Be Quick en wilde er tegenaan gaan in Zeist. Wel had het vorige week schade opgelopen in de vorm blessures voor Tirza Kromhout en Loraine Kuyt, twee belangrijke pionnen in het aanvalsspel van Rijnvogels. Saestum schroefde van meet af aan het tempo een stuk hoger op dan vorige week en de promovendus kwam nauwelijks in de duels. Tot grote kansen kwam het echter niet, maar een belegering op eigen helft werd het wel. Na ongeveer een half uurtje werd de ban gebroken. Er werd mooi weggedraaid in de zestien en keeper Kelly Steen zag de bal langs zich heen over de lijn rollen. Daarna twee forse kansen voor Rijnvogels op de gelijkmaker. Een uitbraak lanceerde Mandy de Boer, maar de rappe spits liet zich veel te ver naar de zijkant drijven wat een rollertje tot gevolg had. Een prachtige solo van Wilan Gies Broesterhuizen eindigde daarna helaas in de handen van de keeper. Waar Rijnvogels op wat waarschuwingsschoten na weinig weg gaf had het vlak voor rust een beetje pech met de tweede treffer van de middag. Een schot van dertig meter plofte via de lat en de rug van de uitstekende spelende keeper Kelly Steen binnen.

Na rust een agressiever Rijnvogels met uitblinkers Anique van der Klaauw, Ramona van der Harst, Wilan Gies Broesterhuizen en Romy Scherpenzeel die voorop in de strijd gingen. Aanvallend kwam Rijnvogels niet veel meer in het spel voor, maar enkele speldenprikjes lieten de gastvrouwen toch alert blijven. Rijnvogels bleef enthousiast weerstanden bieden maar moest na een uur toch de derde treffer van de middag toestaan, een van de weinige echt uitgespeelde aanvallen die een kans tot gevolg hadden deze middag. De vierde treffer was een cadeautje van de vervelende aanwezig zijnde leidsman Wigchers, die een duel een halve meter buiten de zestien beoordeelde als een strafschop voor Saestum. Ongelofelijk maar waar, het deed echter niets af aan de krachtsverschillen en het spelbeeld waar Saestum de lakens uitdeelde.

Een terechte nederlaag in vooraf aangevinkte bonuswedstrijd, Rijnvogels moet de punten halen in de andere wedstrijden. Saestum beschikt over een prachtige selectie die jarenlang topklasse ervaring in de benen heeft en mooi voetbal op de mat legt. Rijnvogels komt net kijken en heeft er alles aan gedaan om met opgeheven hoofd Zeist te verlaten. Volgende week tegen RVVH nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dan zal het meer aan voetballen toe kunnen komen en gaat het met enthousiasme, lef en veel vechtlust er voor zorgen dat er weer puntjes aan het totaal bijgeschreven kunnen worden.

17/11/2019


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media