HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 maakt na rust het feest compleet

Wervelende tweede helft zorgt voor passend slot van een geweldig seizoen

Een klinkende 5-1 overwinning op Barendrecht werd de feestwedstrijd die iedereen zo graag wilde. Waar in de eerste helft de festiviteiten van afgelopen week nog in de beentjes zaten, gingen in de tweede helft alle remmen los en gaf Rijnvogels een wervelende show voor de in grote getale opgekomen bezoekers. De kers op de taart voor een uitstekend seizoen, waarin er maar één ploeg recht had op de titel en dat was FC Rijnvogels.

Zoals beschreven was de eerste helft niet om voor op het puntje van je stoel te gaan zitten. Rijnvogels wilde heel graag, maar was te gehaast en sloeg onnodig de linies over. Barendrecht was ook gekomen om te voetballen en wist er af en toe gevaarlijk uit te komen. Daarnaast wist de dramatische leidsman Van Rijn (totaal ongeschikt voor dit niveau) elke mogelijkheid aan te grijpen om het spel stil te leggen en ook niet voor eventjes. De thuisploeg kreeg wat kansjes en uiteindelijk was het in de 33e minuut raak. Een corner kwam voor het Barendrechter doel in de kluts en Wilan Gies Broesterhuizen was er als de kippen bij om de bal in het dak van het doel te knallen. Een verdiende maar moeizame voorsprong voor Rijnvogels. Echter ging het op slag van rust even mis toen er niet goed werd ingegrepen, een voorzet werd toegestaan en de wit-roden toesloegen.

Een bekend euvel in het eerste treffen na een kampioenswedstrijd, maar Rijnvogels zou Rijnvogels niet zijn als het in de tweede helft de rug wist te rechten. Het werd een prachtig tweede bedrijf waar de ploeg trots op kan zijn. Er werd goed positiespel gespeeld en het geduld aan de bal was er nu wel. Niet lang duurde het dan ook voordat de ban werd gebroken. Een prachtige crosspass op Lavinia Poku werd met de borst gecontroleerd en uitstekend in de lange hoek binnen geschoten. De handen gingen terecht op elkaar. Waar de hardwerkende Loraine Kuijt zorgde voor gevaar voor het vijandelijke doel was Rijnvogels los en klaar voor meer. Tijd om de wedstrijd te beslissen. Wederom gevaar vanaf rechts waar Drita Celaj een uitstekende wedstrijd speelde. Een voorzet ging net over iedereen heen en het was Lavinia Poku die de aanval nieuw leven in blies en met een bekeken balletje de bijgesloten Ramona van der Harst bediende. Het feest kon beginnen en de jeugdspelers, die vandaag met hun grote voorbeelden hand in hand het veld op mochten, vierden het doelpunt mee. Het was genieten langs de kant en het feest was nog lang niet voorbij.

Rijnvogels stapelde kans op kans en wist het publiek te vermaken met goed voetbal. Voetbal om trots op te zijn en wat zeker voor de winterstop het publiek voor zich liet winnen. De kampioen was op stoom en één van de belichamingen was Drita Celaj, die wederom diep ging en haar goede wedstrijd bekroonde met een bekeken schuiver onder de goed spelende doelvrouw van Barendrecht door. Weer feest na weer een mooi uitgespeelde aanval. Echter moest het hoogtepunt van de wedstrijd nog komen en dat kwam van wederom Lavinia Poku. De actie ingezet vanaf rechts, waar ze vijf spelers van Barendrecht de hielen liet zien, was van pure klasse en het is tekenend dat dit het slotakkoord van het seizoen van FC Rijnvogels is. Een weergaloze actie die nog meer glans kreeg door de bal in de verre kruising te laten ploffen. Voetbal op zijn best.

Blije gezichten na afloop en iedereen was klaar om de tweede feestelijke zaterdag in te gaan. En dat gebeurde. In een overvol sponsorhome stond een heerlijk lopend buffet klaar waar alle ouders, partners en alle spelers van de selectie zich aan konden verrijken. De sfeer zat er goed in. Met een open bus door Katwijk aan den Rijn met als tussenstation het gemeentehuis waar een prachtig ontvangst geregeld was. Een toespraak van de wethouder die haar trots uitsprak over de prestaties van FC Rijnvogels en als absolute hoogtepunt de huldiging op het bordes. De gemeentetuin stond vol en de confetti, rook en alles erbij mocht natuurlijk niet ontbreken. Het was een dag om nooit te vergeten. Een unieke dag of zeg maar gerust een unieke week, want dit gebeurd nergens. Alleen op De Kooltuin.

Dank voor een prachtig seizoen, het was een feest om het te beschrijven.

Scoreverloop
’33 1-0 Wilan Gies Broesterhuizen
’45 1-1 Barendrecht
’49 2-1 Lavinia Poku
’68 3-1 Ramona van der Harst
’70 4-1 Drita Celaj
’79 5-1 Lavinia Poku

26/05/2019


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media