Vrouwen 1 | Loopt in de slotfase uit naar ruime zege

Laten we dit volgende week eerder beslissen
De reis ging deze week naar Elden bij Arnhem. Daar speelt Eldenia haar thuiswedstrijden op een gezellig complex. Eldenia vinden we terug op plek 11 in de competitie, Het koestert elk punt, waar Rijnvogels graag 3 punten mee naar huis neemt om de aansluiting met de top te behouden.
Rijnvogels ging voortvarend van start en vond al snel de zwakte bij Eldenia. De backs bij Eldenia zouden een zware middag tegemoet gaan. Al vroeg in de wedstrijd is er mooie pass van links naar rechts op Kim Zethof die krijgt veel ruimte en kan op de keepster af. Deze ligt 2x in de weg en zo blijft het nog even 0-0. Een minuut na deze kans een kopie ervan, waarbij voor de kijkers de overtuiging mist om af te ronden. Na 8 minuten is het wel raak, als Justine Jansen over links kan doorbreken. Ze heeft 2x nodig om de bal voor de voeten van Jeanny Harders te leggen. Die kan eenvoudig binnenschieten 0-1.
Eldenia heeft goed door dat het niet achterin moet voetballen en probeert ook met veel passie aan te vallen. Rijnvogels voetbalt zich daar goed onderuit. In de 18e minuut krijgen de Vogels een corner. De inzet komt in één keer op de voet van Kitty Susan, maar gaat net over. Drie minuten later is het dezelfde Kitty Susan die de bal verovert en direct op de keeper af kan. Helaas kan ze de keeper niet passeren en afmaken. Wat rest is een corner.
Na het doelpunt geeft Eldenia behoorlijk weerstand en wordt het ook gevaarlijk voor het doel. Rijnvogels probeert te blijven voetballen en dat gaat ook wel eens fout. Een terugspeelbal van Kim Zethof in de 37e minuut komt in de voeten van een Eldenia spits terecht, die omspeelt Kaylee Ruitenbeek en maakt gelijk.
Geen paniek, want Rijnvogels krijgt voldoende mogelijkheden om de voorsprong terug te pakken. Maar het lot bepaalt anders. Laatste vrouw Daphne in ’t veld kan de bal even niet kwijt en verliest de bal en zo komt Eldenia vlak voor rust op een 2-1 voorsprong.
Rijnvogels komt gedreven de rust uit en na 52 minuten is de stand weer gelijk als Kim Zethof weggestuurd wordt door het midden. Nu geen enkele twijfel maar een heerlijke schuiver langs de keeper 2-2. Rijnvogels blijft voetballen en zelfs Daphne in ’t Veld komt door. Met een heerlijke schijnbeweging speelt ze zichzelf vrij en speelt de bal geplaatst naar de rechter bovenhoek. De bal is net iets te hoog. Na een dubbele wissel bij Rijnvogels is er een vervelend moment, waarbij Justine Jansen is betrokken. Een tik tegen haar knie is zo vervelend aangekomen dat doorspelen twijfelachtig is. Na een paar minuten staat ze weer en probeert het nog even. Gelukkig maar want ze wordt later zeer belangrijk. In de 74e minuut gaat de turbo er op en geeft ze strak voor. Helaas geen voet van Rijnvogels om in te tikken. De tijd gaat dringen. Beide teams zitten in een fase van kansen over en weer. Het is in geen geval zeker of er een winnaar komt uit dit duel. Tot de 87e minuut als Justine een bal neerlegt op de inlopende Kim Zethof, die haar tweede van de dag binnen prikt. 2-3.
Gaat Rijnvogels dan weer nipt winnen door een doelpunt in de laatste minuut. Nee, is het antwoord want na nog een keer billenknijpen bij een vrije trap van Eldenia, wordt het toch nog een ruime zege. Justine start vanaf eigen helft, springt op de brommer en laat iedereen en alles van Eldenia staan en haalt verwoestend uit 2-4. En nog is de koek niet op, want nog amper uitgerust van de vorige aanval stuurt Claudia Owel de gehavende Justine nog een keer op pad. Ze loopt door tot de achterlijn trekt voor ,maar ziet de voorzet weggewerkt worden. Kitty Susan is alert en schiet binnen 2-5.
Al met al een ruime zege, maar het ging niet vanzelf. Rijnvogels had het zichzelf wel makkelijker kunnen maken door in de eerste helft verder afstand te nemen, maar dat is makkelijk praten achteraf. Volgende week dan maar eerder afmaken als Rijnvogels wederom afreist naar Elden maar dan voor een bekerduel tegen Eldenia.