HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 kan lang aanhaken tegen Ter Leede

Onder tropische omstandigheden kwamen de mensen die De Kooltuin boven de Oranjefeesten in Katwijk aan den Rijn hadden verkozen niet bedrogen uit. Het werd een mooie wedstrijd. Grootmacht Ter Leede kwam op volle oorlogssterkte naar De Kooltuin en wilde geen herhaling van zetten van vorig seizoen. Toen werd het Rijnvogel hok dicht gemetseld en een puntje meegenomen van Sportpark De Roode Molen. Nu werd het meer een open wedstrijd en dat konden de aanwezige toeschouwers goed waarderen. Rijnvogels knokte voor wat het waard was en kwam ook op voorsprong, maar moest uiteindelijk toch de winst aan de Sassenheimse klasbakken laten.

Rijnvogels knokte zich snel in de wedstrijd. Qua organisatie stond het fantastisch en Ter Leede probeerde vooral vanuit het middenveld met de steekbal de lopende mensen te bedienen. Dit had Rijnvogels goed in de smiezen. In de beginfase waren de grootste kansen voor de thuisploeg. Het juiste moment kiezen om druk te geven zorgde ervoor dat Nikki Krayenoord een reuzekans kreeg op de openingstreffer, maar de doelvrouw van Ter Leede stond haar mannetje. Even later was het toch raak. Sterkhouder Mirjam Gerling wist haar directe tegenstander haar hielen te laten en Tirza Kromhout te bedienen. Met een knappe schuiver tegendraads in de lange hoek was er de voorsprong voor Rijnvogels. Een mooie opsteker en wie weet waar dit toe kon leiden. Tweemaal zorgde Anna Parlevliet met een mooie run over de flank voor een overtalsituatie tegen de defensie van Ter Leede, maar helaas leidde dit niet tot nog een doelpunt. Ter Leede zette daar een mooi uitgespeelde aanval tegenover die eindigde met een kopbal op de deklat. Net voor de drinkpauze wist Ter Leede langszij te komen. Een voorzet van rechts gegeven door de lopende middenvelder werd keurig bij de tweede paal ingeknikt. Dat het voor rust nog 1-2 werd is pure pech. De bal belandde ergens in een kluwe van speelsters op een Rijnvogels hand in het eigen zestien meter en de scheidsrechter wees naar de stip. Keepster Brenda van der Berg zat in de goede hoek, maar kon het tij helaas niet keren.

De rust zorgde voor verkoeling en er kon geconcludeerd worden dat Rijnvogels best wel een partijtje kon meeblazen tegen een Ter Leede mee moet gaan strijden om de titel in de topklasse. Rijnvogels ging niet voor de pot hangen, maar durfde vooruit druk te zetten en de sterkhouders bij de bezoekers kwamen niet in het spel voor. Door de juiste mensen vrij te laten wisten de rood-witten het gevaar redeiljk te beteugelen. Aan de bal moest het beter. Het is een prachtig leermoment om onder druk het in balbezit goed op te lossen. Iets meer lef, iets meer vertrouwen en misschien zat er dan nog wel wat moois in het vat.

In de tweede helft liet Rijnvogels wederom haar huid duur verkopen. Het was jammer dat Nikki Krayenoord na zeventig minuten moest inrukken met twee achter elkaar gegeven gele kaarten die totaal niet pasten in het beeld van de wedstrijd. We zullen maar zeggen dat de leidsman in de tweede helft de meeste nukken ondervond van het warme weer. Echt heel zonde, want de veel te strikte en zware beslissing maakte de wedstrijd dood en dat was zonde voor de speelsters in het veld en de toeschouwers die tot dan toe konden genieten van een echte wedstrijd. Er werden goede duels uitgevochten, maar het respect onderling was groot. Rijnvogels probeerde toch nog wat te forceren met de komst van Yara Haasnoot en Jannette van Belen. Toch moest het verder terug omdat het anders niet meer te belopen was tegen de Sassenheimse formatie. De 1-3 viel zo’n twintig minuten voor tijd naar een goede actie over rechts, de spits van Ter Leede kwam goed naar de eerste paal en toen was het hangen. Daarna was het uitvoetballen, al kreeg Rijnvogels nog een goede mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Mirjam Gerling werd na een mooie pass vrijgezet in het zestien meter gebied maar miste de kracht om goed af te drukken. Jannette van Belen moest snel handelen bij de rebound, maar de keepster van Ter Leede wist met een goede reflex ook deze bal te keren. Jammer, want Rijnvogels had misschien nog wel een doelpuntje verdiend.

Helaas geen stunt, maar wel voldoening voor Rijnvogels na deze sterke wedstrijd. Het is niet niks om het vuur aan de schenen te leggen tegen deze sterke tegenstander. Daar kunnen we met zijn alleen heel erg trots op zijn. Er is hard gewerkt, gespeeld als een hecht collectief en als er in balbezit beter wordt gehandeld dan heeft de tegenstander van aanstaande zaterdag niets te vertellen tegen dit sterke Rijnvogels. Zaterdag in de namiddag treft Rijnvogels het blauw-rode WVC uit Roelofarendsveen. Ter Leede treft RCL op een eerder tijdstip en dus weet Rijnvogels voor de aftrap waar het aan toe is. Nu de mogelijkheid er is om de volgende ronde van de landelijke KNVB Beker te halen, moeten de meiden daar ook vol voor gaan. We willen bij Rijnvogels immers altijd het hoogste nastreven. Nogmaals een dikke pluim voor het collectief dat Rijnvogels heet en we verheugen ons al weer op de volgende wedstrijd!

Opstelling: 
Brenda van der Berg; Lisan Kranenburg, Jaclyn Leiwakabessy, Anique van der Klaauw, Anna Parlevliet (’45 Sandra Owel); Louise Sloos, Nikki Krayenoord, Anouschka Wolvers (’70 Yara Haasnoot); Mirjam Gerling, Tirza Kromhout (’70 Jannette van Belen), Claudia Owel

Statistieken: 
’14 1-0 Tirza Kromhout
’21 1-1 Ter Leede
’36 1-2 Ter Leede (penalty)
’72 1-3 Ter Leede

24/08/2016


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media