Vrouwen 1 laat zien waar het thuis hoort

Rijnvogels herrijst in spectaculaire tweede helft

Na een bijna lamlendig eerste bedrijf op De Kooltuin, waar koning winter langzaam maar zeker haar intrede doet, leek de beer al geschoten voor RVVH. De bezoekers waren heer en meester en Rijnvogels liet het maar gebeuren. Op basis van de eerste helft is de tiende plaats een terechte, maar na rust liet Rijnvogels haar ware gezicht zien. Het gaspedaal werd tot het diepst ingedrukt en er ontspon zich een geweldige wedstrijd met voetbal van de bovenste plank.

Rijnvogels begon afwachtend aan de wedstrijd en liet de kaas flink van het brood eten. Een eerste waarschuwing van RVVH spatte na een mooi opgezette aanval op de lat en de vraag rees of het leer de doellijn had gepasseerd. Na wederom op meerdere posities weifelend ingrijpen waar de openingstreffer van de Ridderkerkse brigade niet meer dan een logisch gevolg.

Na een eerste helft waarin weinig tot niets gebeurde moest er uit een ander vaatje getapt worden. En of dat gebeurde. Alle registers werden door Rijnvogels open getrokken en het knalde er vol bovenop. Elke tweede bal was voor de thuisploeg. Een hemelsbreed verschil en het regende kansen na rust. Lavinia Poku schudde haar naaste belagers van zich af en beukte de bal voor langs. Het bleek de opmaat voor de gelijkmaker. Na een mooi opgezette aanval was het Mandy de Boer die haar ploeg langszij wist te brengen. Rijnvogels los en op zoek naar meer. Lavinia Poku en Tirza Kromhout waren in dezelfde aanval beide heel dicht bij de voorsprong maar RVVH verdedigde haar terrein met hand en tand.

De blauw-witte bezoekers waren overdonderd maar kwamen wel weer op voorsprong. Een verdwaalde vrije trap van de zijkant zeilde zo bij de tweede paal binnen en Rijnvogels kon weer in de achtervolging. Het siert de ploeg dat het niet knakte en weer in de tegenaanval ging. De geplaagde ploeg rechtte de rug en hoe. Eerst was het tweemaal Marin van der Meer die met een mooie dribbel zichzelf vrij speelde en de bal voorlangs liet gaan. Daarna was het uitblinker Anique van der Klaauw die een zondagsschot van een schier ongevaarlijke afstand bijna bij de tweede paal binnen liet ploffen, maar de goalie van de bezoekers had een even mooie parade in huis. Wellicht een klein cadeautje van leidsman Van Uffelen leidde de dikverdiende 2-2 in. De keeper bleek hands gemaakt te hebben bij het uittrappen en dat leverde een vrije trap op net buiten het strafschop gebied. Lavinia Poku schaarde zich achter de bal en krulde de bal weergaloos in de kruising.

Een vreugde uitbarsting van jewelste en ondanks een klein slotoffensief van de bezoekers was de puntendeling meer dan terecht. En wellicht op basis van de tweede helft waren drie punten voor Rijnvogels ook geen onlogisch resultaat geweest. Iedereen moet genoten hebben van de strijd na rust. Klantenbinding op het hoogste amateurniveau van Nederland.