HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 laat het liggen tegen Rhoon

Hoeveel pech kan je als team hebben op een zaterdagmiddag onder de rook van Rotterdam? We hebben het gisteren gezien toen Vrouwen 1 op ging voor de seizoensstart tegen Rhoon. Rijnvogels was vele malen beter, meer dan tien directe scoringskansen en gewoon goed veldspel. Het mocht niet baten, een valse start voor de Katwijkers maar toch gaf het spel moed voor de toekomstRijnvogels moest in het begin van de wedstrijd erg wennen als het stroeve natuurgras op het hoofdveld bij Rhoon. Het was aftasten in het begin van de wedstrijd. Uit het niets kwam de thuisploeg op voorsprong door een opstapeling van missertjes en na acht minuten dus al op achterstand. In de tegenaanval dan maar en dat gingen onze meiden ook doen. De motor kwam langzaam op gang de schiettent was geopend. Tweemaal op de lat door Claudia Owel en Anouschka Wolvers en kleine kansjes voor Tirza Kromhout, Mirjam Gerling en Nikki Krayenoord. Het mocht nog niet baten in het eerste bedrijf, maar als er zo door werd gegaan kon de aansluiting in de tweede helft niet uitblijven.

Zo geschiedde het ook. Het energiekraantje liep langzaam leeg bij Rhoon en Rijnvogels kon met goed aanvalsspel steeds meer kansen creëren. Net na rust kwam door een goede steekbal van Louise Sloos weer een kans voor Claudia Owel maar haar inzet ging net over. In de 65e minuut was het dan eindelijk raak. De sterk ingevallen Jannette van Belen bediende Claudia Owel en zij kon direct door naar de keepster en hield haar hoofd koel. Een kwartier voor tijd een identieke situatie. Weer was er goed voorbereidend werk van Jannette van Belen aan vooraf gegaan en weer was het de diepgaande Claudia Owel die haar ploeg op voorsprong bracht. De winst leek binnen en uitbreiden was het devies. Wederom genoeg kansen, maar geen goal. Maar toen gebeurde het onmogelijke, binnen een minuut was de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. Heel erg zonde, waarbij het team elkaar beter moet coachen en helpen. Een doffe klap voor Rijnvogels, maar het was nog niet knock-out. Ook in de slotminuten kregen Jannette van Belen op de paal en net naast, Mirjam Gerling tot tweemaal toe en wat verre ingooien van Sandra Owel nog genoeg mogelijkheden om toch nog een puntje mee naar huis te nemen. Helaas mocht het niet zo zijn.Een knotsgekke wedstrijd waarbij de beste ploeg helaas aan het kortste eind moest trekken. Voetbal is soms oneerlijk, maar de schuld moet de ploeg ook bij zichzelf neerleggen. Toch geeft deze wedstrijd de burger ook moed. Net als afgelopen woensdag bij de laatste oefenwedstrijd tegen Ter Leede VR2 is er goed gevoetbald en was Rijnvogels dominant en drukte het de tegenstander ver terug. Zaterdag de ideale situatie om revanche op ons zelf te nemen. Berkel komt op bezoek en deze ploeg is al meer dan een jaar ongeslagen. Deze week lekker trainen, de wonden likken en de goede punten uit de wedstrijd meenemen naar zaterdag. Complimenten aan het spel van de ploeg, komende wedstrijd gaan we het allemaal goed maken.

Opstelling:
Laura Kuijt; Lisan Kranenburg (’60 Sandra Owel), Jaclyn Leiwakabessy, Anique van der Klaauw (’65 Emma Heemrood), Anna Parlevliet; Anouschka Wolvers, Nikki Krayenoord, Louise Sloos; Mirjam Gerling, Tirza Kromhout (’50 Jannette van Belen), Claudia Owel

Statistieken:
’08 1-0 Rhoon
’65 1-1 Claudia Owel
’75 1-2 Claudia Owel
’88 2-2 Rhoon
’89 3-2 Rhoon

04/09/2016


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media