Vrouwen 1 laat het kaas van het brood eten

De dag na Koningsdag bracht niet veel goeds voor de ploeg van Wim Bouckaert. In een wedstrijd waar beide ploegen qua spelpijl niet veel voor elkaar onder deden was het Stedoco wat met de bloemen naar huis ging en zich verzekerde van een goede uitgangspositie in de derde periode en sowieso nog een jaar hoofdklasse. Ook voor Rijnvogels is er nog lang geen man over boord. Nog drie wedstrijden te spelen en vier punten voorsprong moet geen extra zenuwen geven. Wat wel te denken geeft is de manier waarop de duels werden gespeeld en al helemaal hoe de doelpunten werden weggegeven.

Vol goede moed vertrok de Kooltuin karavaan richting Hoornaar, de thuiswedstrijd werd immers met 3-0 gewonnen met uitstekend spel. Stedoco was dan ook gewaarschuwd en liet dat van meet af aan zien. Na 25 seconden lag de bal al in het netje bij Rijnvogels na een fikse inschattingsfout. Rijnvogels pakte naar mate de eerste helft vorderde de draad aardig op en kon gevaarlijk worden via een inzet in de lange hoek van Claudia Owel. Ook een vrije trap van Tirza Kromhout liet het Rijnvogels publiek heel even opveren, maar voor de rest was het een povere wedstrijd van beide kanten.
In de tweede helft waren er nog alle kansen voor Rijnvogels om de opgelopen schade te herstellen. Echter lag na een minuut of vijf gespeeld te hebben de bal al in het netje bij de Katwijkers. Een corner voor Rijnvogels werd verspeeld en de aanvaller van Stedoco wist van achter de middenlijn met een mooie wreeftrap keepster Wendel van Riemsdijk te passeren. Na een uur spelen kwam Anna Parlevliet in de ploeg voor Lisan Kranenburg en ging Rijnvogels iets nadrukkelijker op zoek naar de aansluitingstreffer. Echter viel deze aan de andere kant. Een voorzet van links werd gemist en Stedoco kon voor een leeg doel inkoppen.
Rijnvogels liet het er niet bij zitten en ging met Anique van der Klaauw als stormram voorin spelen. Het leverde kansen op. Claudia Owel kwam alleen voor de keeper maar haar inzet met links werd van de lijn gehaald. Tirza Kromhout raakte een voorzet bij de tweede paal verkeerd. Ook een schot uit de tweede lijn werd goed verwerkt. Rijnvogels kwam vaker in de zestien van de tegenstander maar helaas zat er vandaag geen doelpunt in.
Helaas moeten we de conclusie trekken dat Rijnvogels deze verliespartij volledig aan zichzelf te wijten heeft gehad. Stedoco heeft weinig tot geen kansen zelf gecreëerd en toch drie doelpunten weten te maken. Daar kon Rijnvogels pas wat tegenover zetten toen het al op een te grote achterstand stond. Met nog drie wedstrijden voor de boeg zal het team de koppen bij elkaar moeten steken en even op de reset knop moeten drukken. Er is absoluut geen man over boord, maar met z’n allen een stap in de juiste richting maken is nu wel even nodig. En dat gaat zeker lukken, want dit is een prachtige competitie om in te spelen.