Vrouwen 1 laat geen spaan heel van Ter Leede

Met de volle buit uit twee wedstrijden, elf goals voor en nul tegen, kunnen we stellen dat Rijnvogels een uitstekende start van de competitie door maakt. Of het al weet waar het staat in de competitie? Nee, de hoofdklasse is pas net in gang gezet en de krachtsverhoudingen zijn verre van duidelijk. Dat er gedeeltes van de wedstrijd voetbal van de bovenste plank wordt gespeeld is iets om trots op te zijn. Of het fantastisch is om voor het eerst in de geschiedenis de derby tegen Ter Leede te winnen en dan ook nog eens met 0-6? Jazeker!

Rijnvogels liet geen spaan heel van de reserves van het vrouwenvoetbalbolwerk. Binnen een minuut was het al feest op De Roode Molen. Bente Boogaard kegelde de bal op de lat en Wilan Gies Broesterhuizen bewees gelijk haar waarde bij haar basisdebuut door de eerste kans direct te benutten. Een droomstart, maar er zat nog veel meer in het vat. Rijnvogels sneed door de Ter Leeder defensie heen alsof ze er niet stonden en creëerde kans op kans. Zo wist Bente Boogaard na een schitterende steekbal van Tirza Kromhout de mooie aanval net niet te promoveren tot een doelpunt en suisde een afstandsschot van diezelfde Bente richting de kruising maar brachten de vingertoppen van de keeper redding. Na elf minuten was het alweer raak. Na goed doorjagen Tirza Kromhout bracht de keeper van Ter Leede zichzelf in de problemen en kon wederom Bente Boogaard vrij intikken en was het 0-2. Een fantastische start van de wedstrijd. De wedstrijd speelde zich volledig af op de helft van de Sassenheimers, die eieren voor haar geld kozen en de bus parkeerde in het eigen strafschopgebied en Rijnvogels de bal cadeau gaf. Het veldoverwicht leidde tot enkele kansen voor Rijnvogels, waar de grootste was voor Tirza Kromhout. Helaas kon ze geen dik verdiend persoonlijke succesje bijschrijven.

Het duurde tot na rust voordat de doelpuntenmachine weer op gang kwam. De ingevallen Jannette van Belen, die door werk niet kon starten aan de wedstrijd, bewees direct haar waarde door op aangeven van Ramona van der Harst met een droge knal de wedstrijd helemaal in het slot te gooien. Drita Celaj raasde weer over de flanken en was wederom belangrijk met een assist op de 0-4 van Bente Boogaard. Rijnvogels wervelde in de beginfase na rust en Jannette van Belen was het eindstation na voorbereidend werk van Claudia Owel. Drie goals binnen vijf minuten. Na een uur spelen kwamen Anique van der Klaauw en Anouschka Wolvers in het veld voor de prima spelende Joni Schenk en Claudia Owel. Anique wist niet veel later met een flatteuze pirouette door de defensie heen te breken, maar kreeg de bal net niet lekker mee om af te werken. Bij Ter Leede was het vuurtje allang gedoofd en accepteerde haar bijrol deze middag. Ook de ingevallen Anouschka Wolvers was lekker op dreef en stond samen met de jarige Jeanny Harders aan de basis van veel Rijnvogels aanvallen. Achterin hadden Romy Scherpenzeel en Sanne van Beelen door goed samenwerken de uitstekende spits van Ter Leede aan de ketting gelegd en konden in balbezit lekker meedoen. Keepster Danielle Hornes moest eenmaal optreden en deed dat in de tweede helft goed door keurig voor haar goal te keepen. Anouschka Wolvers zette haar goede invalbeurt luister bij door in de 83e minuut met een keurig balletje Jannette van Belen weg te sturen. Met het gezicht naar de goal is het bijna altijd prijs bij Jannette en dat was ook ditmaal het geval. Nummertje vijf in twee wedstrijden en de 0-6 op het denkbeeldige scorebord.

Rijnvogels kent een droomstart van het nieuwe seizoen. Een goede voorbereiding met aantrekkelijke tegenstanders, door in de KNVB Beker waar het in de tweede ronde is gekoppeld aan het Groningse Oranje Nassau II en nu de volle buit uit twee wedstrijden. Het gaat Rijnvogels voor de wind, maar er kan niet te lang gejubeld worden. Volgende week staat DSS op De Kooltuin aan de aftrap en daar heeft Rijnvogels het altijd lastig tegen gehad. De start is goed, maar dat is alweer een gepasseerd station. Dezelfde honger naar een goed resultaat en dezelfde passie zal elke wedstrijd weer aan de dag moeten worden gelegd. Nummer één tot en met eenentwintig is daarin belangrijk, dat is ook deze wedstrijd weer op positieve wijze gebleken. Op naar volgende week, dan beginnen we weer gewoon met 0-0 aan de wedstrijd. Dank voor wederom een heerlijke voetbalmiddag.