HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 krijgt te weinig met een punt

Rijnvogels krijgt weer kleur op de wangen

 

Vier belangrijke spelers missen, twee loepzuivere penalty’s mislopen, eindigen met negen spelers en pas tien minuten voor tijd de gelijkmaker toestaan tegen het sterke Be Quick uit Zwolle. De nummer 5 van de ranglijst deed wat het kon, maar Rijnvogels gaf de hele wedstrijd geen krimp, speelde realistisch voetbal en opereerde als een hecht team met veel discipline. Het werd een veldslag op De Kooltuin, waar Rijnvogels na drie dikke verliespartijen liet zien een volwaardige topklasser te zijn en het zeker niet in de problemen hoeft te gaan komen.

 

Rijnvogels zonder de ervaren krachten Sanne van Beelen, Drita Celaj, Mandy de Boer en Daphne Troost, maar met de jarige Ramona van der Harst weer terug in de selectie. De tieners Jeanny Harders (19), Marin van der Meer (17) en Dieneke Petersen (15) gingen voorop in de strijd en lieten bij vlagen prachtig voetbal zien. Achterin waren de vooraf gevreesde counters van de Zwollenaren een eitje voor de uitstekende samenwerkende Lavinia Poku, Romy Scherpenzeel, Anique van der Klaauw en Sterre Noordhoek. Bijna geen gevaar en eenmaal moest Kelly Steen met een prachtige parade redding brengen, maar achteraf bleek de vlag voor buitenspel al gehesen. Wilan Gies Broesterhuizen en Tirza Kromhout bleken deze middag nog meer dan normaal echte handenbinders, waar Loraine Kuyt van voor naar achter over het veld raasde.

 

Het werd een schaakspel op De Kooltuin. Beide ploegen moesten het in de beginfase hebben van de standaardsituaties. Romy Scherpenzeel en Lavinia Poku lieten beide de bal richting de kruising suizen maar even zoveel keer kon de keeper er een handje achter krijgen. Na een klein half uur kwam Rijnvogels verdiend op voorsprong. Wellicht niet door meer balbezit, maar wel op basis van een veel beter strijdplan. Fantastisch doorzetten van Tirza Kromhout werd een beloning voor het hele team. Rijnvogels op voorsprong en dat hield het heel lang vol.

 

Tot de tachtigste minuut, toen in een mum van tijd de hele wedstrijd op zijn kop werd gezet. De moegestreden Rijnvogels vochten voor elke meter, maar moesten toch door een goede aanval van Be Quick de gelijkmaker toestaan. Nog geen moment na de aftrap had Rijnvogels echter alweer de kans op de treffer, maar het schot van Loraine Kuyt werd met de hand geblokkeerd. Waar Rijnvogels hier vorige week een penalty en rode kaart tegen kreeg, liet de leidsman nu doorspelen. Even daarvoor kreeg Dieneke Petersen vrije doorgang richting het vijandelijke doel en werd binnen de zestien onderuit geschoffeld, ook dit werd weggewuifd door de leidsman. De krachten vloeiden logischerwijs weg bij Rijnvogels en toen tot overmaat van ramp ook nog Tirza Kromhout en Loraine Kuyt uit de wedstrijd werden geschoffeld leek het toch nog mis te gaan voor Rijnvogels. Al uitgewisseld en met negen spelers op het veld kwam er geen kans meer en kon Rijnvogels een zwaar bevochten en wellicht vooraf niet verwacht punt bijschrijven aan het totaal.

 

Rijnvogels pakt een verdiend punt of verliest er twee? Het was in ieder geval een bizarre wedstrijd waarin de Kooltuinbewoners lieten zien hoe je in eigen huis hoort te spelen. Met het mes tussen de tanden en voetballen waar het kan. Voor de neutrale toeschouwers was het een fantastisch en boeiend treffen. En een mooi vertrekpunt voor het herstel om nog zoveel mogelijk punten te halen voor de winter haar intrede doet.

 

10/11/2019


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media